Κιβωτός του Κόσμου: Δύο 17χρονα αγόρια μιλούν για σεξουαλική παρενόχληση

Τι ερευνά ο εισαγγελέας - 10 καταγγελίες για ασέλγειες και κακοποιήσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς ακόμα δυο αγόρια 17 ετών υποστήριξαν στις αρχές ότι έχουν δεχθεί περίεργα αγγίγματα και συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης από το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού.

Κιβωτός Του Κόσμου: Πρόσωπο κύρους θα επιλέξει η κυβέρνηση στη διοίκησή της

Τα παιδιά αυτά έχουν καταγγείλει τρία ακόμη πρόσωπα της δομής τα οποία είχαν κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον τους, ενώ συνολικά τέσσερα είναι τα παιδιά που έχουν καταγγείλει μέχρι στιγμής επίσημα στις αρχές, όσα βίωσαν μέσα στις δομές, όπως μετέδωσε στο STAR σε απευθείας σύνδεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαστραντωνάκη.

Βίντεο από STAR

10 καταγγελίες για ασέλγειες και κακοποιήσεις 

Τα στόματα άνοιξαν και οι καταγγελίες έφτασαν στον Εισαγγελέα που πλέον έχει στα χέρια του μαρτυρίες από τα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κιβωτού του κόσμου. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της Κιβωτού του κόσμου έχει στη διάθεση του πάνω από 10 καταγγελίες για ασέλγεια και σωματικές βλάβες. Οι καταγγελίες που μελετά η εισαγγελία έχουν προκύψει από τις αναφορές του Συνηγόρου του Πολίτη και τις 7 καταθέσεις που έλαβε η υποδιεύθυνση ανηλίκων στη ΓΑΔΑ. Οι μάρτυρες είναι τέσσερις πρώην εργαζόμενοι και τρεις πρώην φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό. 

Κιβωτός: Το «κλουβί τιμωρίας» του Βόλου - «Κλείδωναν μέσα νηστικά παιδιά»

Οι καταγγελίες αφορούν περιπτώσεις ξυλοδαρμού, σκληρές τιμωρίες για παραδειγματισμό, απομόνωση ακόμη και για ημέρες, καταναγκαστικά έργα, καθώς φιλοξενούμενα παιδιά έκαναν αναφορές ότι έσπαγαν πέτρες, και παραμέληση της υγείας των παιδιών, όπως έλλειψη τροφής ή και τα άφηναν άυπνα. 
 

Κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα για στελέχη της Κιβωτού  

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται και καταγγελίες για γενετήσιες πράξεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και θωπείες, ορισμένα εκ των οποίων είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο πατήρ Αντώνιος μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών, έχει κλειστεί στον εαυτό του, σύμφωνα με το στενό του οικογενειακό περιβάλλον. «Προσπαθεί και αυτός... δεν μπορεί να το πιστέψει δεν μπορεί να πιστέψει τέτοια πράγματα ότι λένε για εκείνον», αναφέρει ο αδερφός του.

Ο πατήρ Αντώνιος / INTIME, Γιάννης Λιάκος

Οργή γονέων

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την οργή ορισμένων  γονέων, οι οποίοι σήμερα το πρωί προσπάθησαν να πάρουν τα παιδιά τους από την δομή στον Κολωνό. Όπως η  Χανάν και ο Μιχαήλ με καταγωγή από την Συρία.  Σπάνε ότι βρουν στην είσοδο της δομής, απαιτώντας να δουν τα παιδιά τους. «Θέλουμε τα παιδιά μας, αν δεν μας δώσουν τα παιδιά μας θα ορμήσουμε μέσα και θα κάψουμε τον εαυτό μας. Ποιος νόμος χωρίζει τα παιδιά από τη μάνα τους;», λέει μία μητέρα. 

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» τη διοίκηση της Κιβωτού

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα σε δραστικά μέτρα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και «ξήλωσε» το διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού, μετά από εισήγηση της υφυπουργού Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου. «Αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Δ.Σ της Κιβωτού. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός της οικογενειακής τους εστίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ποια είναι η πρεσβυτέρα που βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου

Υπενθυμίζεται ότι τρία είναι τα βασικά πρόσωπα που διαχειρίζονται την Κιβωτό.  Ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία είναι η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κι ο Γενικός Διευθυντής Αναστάσης Ιωσήφ, πρόσωπο  της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top