Κιβωτός Του Κόσμου: Πρόσωπο κύρους θα επιλέξει η κυβέρνηση στη διοίκησή της

«Γκρίζα ζώνη» ο έλεγχος στην «Κιβωτό του Κόσμου» 

Θέμα χρόνου είναι να οριστικοποιηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα «τρέξει» την Κιβωτό του Κόσμου, μετά το «ξήλωμα» του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, για να μην μείνουν εκατοντάδες παιδιά στον δρόμο. Το σημαντικό όμως, όπως ανέφερε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι ότι δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ σ΄αυτή την οργάνωση και από κανέναν φορέα με αποτέλεσμα να παραμένει «γκρίζα ζώνη»! 

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν ψήφισαν όλα τα κόμματα για την αλλαγή διοίκησης

Ως τώρα, όπως μάθαμε, ο οικονομικός έλεγχος γινόταν από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές και ο ουσιαστικός έλεγχος ήταν θέμα της κάθε Περιφέρειας ή Νομαρχίας παλαιότερα. «Προφανώς, κάποιος δεν έκανε τη δουλειά του» τόνισε. Τώρα, ως προς τα οικονομικά, αν διαταχθεί έλεγχος, η «μπάλα»  περνά στην ΑΑΔΕ και στην Αρχή Διαφάνειας. 

Εκτός «Κιβωτού» ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Όπως επίσης ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. υπήρξαν τρία ενδεχόμενα: 

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκινητική τοποθέτηση του Κώστα Λούλη

-η κυβέρνηση να περιμένει την εισαγγελική έρευνα και να μην κάνει τίποτα 
- η κυβέρνηση να ορίσει έναν «κυβερνητικό επίτροπο» με τη διοίκηση, όμως, παρούσα 
- το «ξήλωμα του ΔΣ», το οποίο και προκρίθηκε ως επιλογή. 

Ο Γ. Ευγενίδης επισήμανε ότι πλέον περιμένουμε τη νέα προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου. Αρμόδιες πηγές λένε ότι θα είναι ένας συνδυασμός προσώπων εγνωσμένου κύρους με εμπειρία και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ η θητεία του οργάνου είναι μονοετής.

Αντικαθίσταται η διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου με απόφαση της κυβέρνησης 

Πρόσωπο κύρους στο «τιμόνι» της Κιβωτού - Προτεραιότητα να μείνει ανοιχτή

Γιατί είναι κρίσιμο να είναι σοβαροί άνθρωποι στο ΔΣ; Η Κιβωτός είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δομές της χώρας, για το 2022 συγκεκριμένα είχε λειτουργικό μπάτζετ 5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα βασικά από ιδιωτικές χορηγίες. Άρα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια αυτά δεν θα αποσυρθούν. Από την κυβέρνηση λένε, πάντως, ότι θα καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες και τα παιδιά δε θα μείνουν στον δρόμο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top