Οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν 2 μηνών βρέφος

Το βρέφος είχε υποστεί εισρόφηση

Οδηγός λεωφορείου και γιατροί που βρίσκονται σε αναστολή έσωσαν νεογέννητο έξω από το υπουργείο Υγείας / Βίντεο από OPEN

Σωτήρια για τη ζωή ενός βρέφους ήταν τα γρήγορα «αντανακλαστικά» ενός οδηγού λεωφορείου και τεσσάρων γιατρών που είναι σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι και οι οποίοι διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας.

17 Νοεμβρίου: Μία ημέρα αφιερωμένη στους μαχητές που γεννιούνται πρόωρα

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο OPEN, το περιστατικό με το μόλις δύο μηνών βρέφος που βρισκόταν στο λεωφορείο με τη μητέρα του και είχε υποστεί εισρόφηση σημειώθηκε χθες το πρωί στην οδό Αριστοτέλους.

Ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να κορνάρει συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας και τέσσερις από αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 6 με 7 λεπτά ήρθαν στο σημείο και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με τις σειρήνες, ενώ και η συγκοινωνία διεκόπη για να παραλάβουν άμεσα το περίπου δύο μηνών βρέφος.

Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top