Πτήση Emirates: Αθώος ο Τούρκος υπήκοος

Δεν προέκυψε κάτι αξιόποινο σε βάρος του

Το χρονικό με τις πτήσεις της Emirates / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν προέκυψε τίποτα αξιόποινο σε βάρος του Τούρκου υπήκοου που είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτος στο θρίλερ με τις πτήσεις της εταιρείας Emirates.

Ο εν λόγω άνδρας, είναι αραβικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας. Ήρθε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια και είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Στην Ελλάδα βρίσκεται με προσωρινή άδεια, η οποία λήγει το 2025.

Το προφίλ του 35χρονου - Ρεπορτάζ Παναγιώτης Μπούσιος για Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο 35χρονος έκανε αίτημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να πάρει VISA και να ταξιδέψει στην Αμερική, όπου ζει η οικογένειά του. Όμως ο συγκάτοικός του, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, επικοινώνησε με τις ΗΠΑ και φέρεται να τους είπε ότι ο 35χρονος «θα ταξιδέψει στις 11/11 και ίσως κάνει κάποια τρομοκρατική ενέργεια».

Πτήση Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που ψάχνει η CIA

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο.

πτήση emirates

Τρόμος σε πτήση της Emirates / Φωτογραφία Intime

Το θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates 

Σε θρίλερ μετατράπηκαν οι δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν χθες το απόγευμα από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, καθώς υπήρξε πληροφορία για ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής σε μια από αυτές. 

Η πρώτη πτήση με προορισμό το Εμιράτο καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Ήταν να αναχωρήσει στις 5:20 το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε με 5 ώρες καθυστέρηση, καθώς έγινε εξονυχιστικός έλεγχο των επιβατών.

Επιβάτης της Emirates: «Κάποιοι είδαν το αεροσκάφος να αδειάζει καύσιμα»

Η δεύτερη πτήση της Emirates που ερχόταν από το Ντουμπάι, είχε κάνει στάση στην Αθήνα και είχε τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, αναχώρησε στις 6 παρά 5 με 228 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.  Δυό ώρες μετά, ενώ, βρισκόταν εκτός FIR Αθηνών και συγκεκριμένα πάνω από τη Σαρδηνία, δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, λόγω του συναγερμού που είχε σημάνει.

πτήση θριλερ

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα

Στο εσωτερικό του Boeing 777 της πτήσης 209 επικράτησε αναστάτωση. Κατά την επιστροφή, το αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας πετούσε σκόπιμα πάνω από τη θάλασσα, ενώ άδειασε και τα καύσιμά του.

Ελ. Βενιζέλος: Το παρασκήνιο του θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates

Τελικά στις 10.00 το βράδυ το αεροσκάφος προσγειώθηκε κατά προτεραιότητα στο «Ελ. Βενιζέλος». Αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί έλεγξαν περιμετρικά το υπογάστριο του αεροσκάφους, ενώ είχαν αποκλειστεί και χώροι του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι επιβάτες της πτήσης διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και αναχώρησαν με νέες πτήσεις το πρωί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top