Κακοκαιρία EVA:  «Βουλιάξανε» περιοχές - Προβλήματα και καταστροφές

Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

  
Κακοκαιρία EVA: Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας (Video Star)      
Κακοκαιρία Live: H εξέλιξη της κακοκαιρίας (windy.com)  

 

Πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και περιοχές της Αττικής, με οδούς να έχουν «βουλιάξει» από τη συσσώρευση υδάτων, λόγω της κακοκαιρίας EVA   που από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Ζημιές και μεγάλα προβλήματα στον Πειραιά

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ήταν έντονα τα φαινόμενα στην Κρήτη και άλλες περιοχές της νότιας Ελλάδας ενώ η κακοκαιρία έπληξε αργότερα νότια και δυτικά προάστια της Αθήνας (Πειραιάς, Φάληρο, Νίκαια και άλλες περιοχές).

Προβλήματα στον Πειραιά από την κακοκαιρία

 Προβλήματα στον Πειραιά από την κακοκαιρία   

Οι κάτοικοι στον Πειραιά καταγγέλλουν πως παρά τους καθαρισμούς των φρεατίων οι περιουσίες τους πνίγηκαν στα λασπόνερα. 

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στην περιοχή του Πειραιά, γίνεται εκτροπή των οχημάτων στη Λεωφόρο Θηβών, στο ύψος του αριθμού 41 προς Καμίνια και Γρηγορίου Λαμπράκη.  

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην Ακτή Μουτσοπούλου

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην Ακτή Μουτσοπούλου   

Προβλήματα, όμως, δημιουργήθηκαν και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.     

Αυτή την ώρα η ένταση των φαινομένων στην Αττική έχει υποχωρήσει, αν και οι βροχές συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές.    

Όπως αποδεικνύεται πάντως επίβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα από  τις 11 π.μ. περίπου σήμερα και μέχρι το απόγευμα. Για τον ίδιο λόγο υπήρχε σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.  

Νωρίτερα, από τη 1 π.μ. σήμερα, έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Αττική, συνοδευόμενες από κεραυνική δραστηριότητα στα δυτικά προάστια, από την οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο Χαϊδάρι. Από το μεσημέρι πάντως και κυρίως το απόγευμα αναμένεται ύφεση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές.  

Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Θα ενεργοποιηθεί πάλι το 112 αν χρειαστεί 

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων σχετικά με την κακοκαιρία «EVA».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας. Σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της κακοκαιρίας, παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

 Παράλληλα συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία EVA: Φωτιά στο Χαϊδάρι από κεραυνό        

 

 

H πρόγνωση του καιρού 

 

Συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα.

Κακοκαιρία EVA: Πώς θα κινηθεί στην Αττική

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, το βράδυ θα τραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά τελικά τα καταστήματα την Κυριακή λόγω της κακοκαιρίας EVA

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-  νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top