Ταυτοποίησαν τον 26χρονο που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του επιχειρηματία που μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό του 26χρονου, που φέρεται να είναι αυτός που με μαχαίρι επιτέθηκε και τραυμάτισε τον 58χρονο επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου.

Ο 26χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για τον νόμο περί όπλων για την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου, ταυτοποιήθηκε από τους αναλυτές της ασφάλειας.

Ο Γιάννης Μάρκου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την επίθεση με μαχαίρι και τα 15 χτυπήματα που δέχθηκε / Φωτογραφία αρχείου NDP

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον αναζήτησαν στο σπίτι του στη δυτική Αττική, για να του περάσουν χειροπέδες στα πλαίσια του αυτοφώρου που λήγει σήμερα το βράδυ, ωστόσο δεν εντοπίστηκε.

Γιάννης Μάρκου: «Τον είδαμε μέσα στα αίματα» -Σοκάρει η περιγραφή φίλου του

Μέσα απο το περιβάλλον του 26χρονου επιχειρούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το που μπορεί να κρύβεται.

Την ίδια ώρα, όλα τα ενδεχόμενα για την εν λόγω επίθεση είναι ανοικτά.

Γιάννης Μαρακάκη: Ο δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» για την κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, Γιάννη Μαρακάκη, ο Γιάννης Μάρκου βρίσκεται ακόμη σε καταστολή, καθώς ακολουθεί ακόμα ένα σοβαρό χειρουργείο που πιθανόν να γίνει απόψε το βράδυ ή αύριο το πρωί, ενώ ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό.

«Νομίζω ότι τα πλήγματα που δέχτηκε ο Γιάννης Μάρκου από το μαχαίρι είναι περισσότερα από 15. Το κρίσιμο δεν είναι ο αριθμός, αλλά τα σημεία στοχευμένα ο δράστης έπληξε τον άτυχο Γιάννη, που τελικά στάθηκε τυχερός επειδή έσπευσε ο ένας από τους φίλους του ο οποίος τον πήγε πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα. Οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε ακατάσχετη αιμορραγία διότι το βασικό χτύπημα ήταν στην αρτηρία του μηρού και γύρω από αυτή. Άρα ο δράστης είχε θανατηφόρο πρόθεση. Είναι δεδομένο αυτό. Χτυπούσε με επαγγελματικό τρόπο» ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης στον Alpha.

«Ο Γιάννης Μάρκου είναι ένας άνθρωπος ψηλός, γυμνασμένος κι έχει αρκετά κιλά, είχε τοποθετήσει με τέτοιον τρόπο τα χέρια του ώστε γλίτωσε τα χειρότερα γιατί έγινε προσπάθεια να χτυπηθεί και στο συκώτι και στα πλευρά. Χτυπήθηκε κι εκεί, αλλά όχι καίρια» πρόσθεσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του επιχειρηματία.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, ακόμα ερευνάται αν η παρέα του δράστη βρισκόταν στο ίδιο μαγαζί με τον επιχειρηματία πριν την επίθεση, αλλά και ο λόγος της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top