28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ξεχώρισαν τα Rafale και τα τεθωρακισμένα Marder 1A3

Στιγμιότυπα από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ρίγη εθνικής συγκίνησης και υπερηφάνειας προκάλεσε η μεγαλειώδης παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ακολούθησαν η μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

28η Οκτωβρίου 1

28η Οκτωβρίου 2

28η Οκτωβρίου 3

παρέλαση 28ης Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη

παρέλαση Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου

παρέλαση μαθητές Θεσσαλονίκη

Η πεζοπόρος φάλαγγα περιλαμβάνει το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

παρέλαση Θεσσαλονίκη 10

παρέλαση 28ης Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη 11

παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2

στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη

στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη 2

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. 

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετείχαν επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης Rafale και άλλα πολεμικά αεροσκάφη

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

παρέλαση Θεσσαλονίκη - Rafale

Τα Rafale στον ουρανό της Θεσσαλονίκης έκλεψαν τις εντυπώσεις / Φωτογραφίες Eurokinissi (Ραφήλ Γεωργιάδης)

στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη

παρέλαση Θεσσαλονίκη 6

Δεν είναι μόνο τα Rafale, που πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση πλαισίωσε επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».

Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top