Πέθανε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από καρκίνο - Ο ολυμπιονίκης ήταν 43 ετών

Χτυπήθηκε από το σπάνιο καρκίνωμα nut - Σπαρακτική η τελευταία του ανάρτηση

Όσα είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος, ένας από τους γιατρούς του ολυμπιονίκη στο Star.gr

Ο αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε σε ηλικία 43 ετών από έναν σπάνιο τύπο καρκίνου.

Στην τελευταία του, σπαρακτική ανάρτηση, περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε για δύο χρόνια με το καρκίνωμα nut.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Από σπάνια μορφή καρκίνου «έφυγε» ο ολυμπιονίκης (Φωτογραφία Eurokinissi - Βερβερίδης Βασίλης)

Η τελευταία ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν τη δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από τον Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.

Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δε βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι.

αλεξανδρος νικολαιδης

Σπαρακτική είναι η τελευταία του ανάρτηση (Φωτογραφία Intimenews.gr-Intime p.a.)

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν. Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο κ. Ηλιάδης ο θωρακοχειρούργος μου, ένας εξαιρετικός επιστήμονας που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο πολύ δύσκολο χειρουργείο μου, στους πνεύμονες, ο κ. Πέιος, ο νευροχειρούργος που μου απάλυνε τους φριχτούς πόνους και πολλοί πολλοί άλλοι, από νοσηλευτές μέχρι τραυματιοφορείς, όλοι μου έδειχναν την αγάπη τους και αυτή η αγάπη μου έδινε δύναμη.

τσιπρας νικολαιδης

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα» έγραψε στην τελευταία του ανάρτηση (Φωτογραφία Intimenews.gr-Intime p.a.)

Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα.

Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.

Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές.

Αλεξανδρος νικολαιδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν δις αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο (Φωτογραφία Eurokinissi)

Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Αθανάσιος Δημόπουλος, γιατρός ολυμπιονίκη: «Ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση»

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθ. Αιματολογίας- Ογκολογίας και ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον ολυμπιονίκη στη «μάχη» που έδωσε μίλησε στο Star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη.  

«Ακούσαμε σήμερα τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου πνεύμονα.

Δυστυχώς από την περίοδο και τη φάση της διάγνωσης η νόσος είχε μεταστάσεις, επομένως η αντιμετώπισή της ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη.

Σε συνεργασία με άλλους χειρουργούς και άλλους συναδέλφους παθολόγους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, κατεβλήθη κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου. Κέρδισε με τον αγώνα και την αισιοδοξία που είχε περίπου 2 χρόνια και δυστυχώς τελικά κατέληξε από αυτήν τη νόσο. Το καθοριστικό στην έκβασή της ήταν το γεγονός ότι διαγνώστηκε ήδη με μεταστάσεις.

Είναι ένας σπάνιος ιστολογικός τύπος καρκίνου πνεύμονα, επομένως δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για την αντιμετώπισή του. Έλαβε τα φάρμακα και τη θεραπευτική αγωγή που είναι οι ενδεδειγμένες για ανάλογες μορφές καρκίνου. Το καθοριστικό όμως ήταν το γεγονός ότι εμφανίστηκε με προχωρημένη νόσο.

Τα φάρμακα είναι ενδεδειγμένα και εγκεκριμένα και καλύπτουν όλους τους ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα. Η κάλυψη για τη νεοπλασματική είναι σε ένα από τα καλύτερα επίπεδα στον κόσμο.

Τη μεγαλύτερη διάρκεια της θεραπείας του την πήρε στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχική φάση ήταν στην Αθήνα. Η διάθεσή του ήταν να αγωνιστεί. Ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, στωικός, ο οποίος αντιμετώπιζε τα προβλήματά του με στωικότητα και θάρρος.

Είναι κληρονομικού τύπου καρκίνος»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top