Αποκάλυψη Star: Χιλιάδες ευρώ στις εστίες του ΕΜΠ για ανύπαρκτη φύλαξη!

Πλήρωναν ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξη του χώρου

Την ώρα που οι εστίες του Πολυτεχνείου είχαν μετατραπεί σε άντρο κακοποιών, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε ότι η Πρυτανεία και το αρμόδιο ίδρυμα πλήρωναν ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξη του χώρου. 

Πολυτεχνειούπολη: Καλούσαν κακοποιούς από Αλβανία να μείνουν στις εστίες!

Οι οικότροφοι ζούσαν σε ένα καθεστώς τρόμου και οι φορολογούμενοι, μαζί και οι γονείς τους, ξόδευαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα στην υποτιθέμενη ασφάλειά τους.

Ένας από αυτούς, ο Ανδρέας, περιέγραψε στην κάμερα του Star και τον Άρη Λάμπο, ένα από τα δεκάδες περιστατικά που είχε ζήσει μέσα στις εστές του Πολυτεχνείου, πριν την επέμβαση της αστυνομίας. Όπως είπε, είχε πετύχει έναν περίεργο άνδρα στο ασανσέρ, ο οποίος έτρεμε μάλλον από τη χρήση ουσιών και προσπαθούσε να κρύψει ένα όπλο κάτω από την μπλούζα του.

Στο έγγραφο ντοκουμέντο φαίνεται ότι όσο ο ίδιος κινδύνευε, η ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει τη φύλαξη του χώρου από τις 16.07.2022 έως τις 27.09.2022 αμείφθηκε με 125.504,00€.

εστίες Πολυτεχνείου

«Τένος» ευθυνών για τη σπατάλη στις εστίες

Μάλιστα, το διάστημα 2016 - 2019, σύμφωνα με πληροφορίες, δαπανήθηκαν 1.890.000 ευρώ για την.. ανύπαρκτη φύλαξη. 

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντούβης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ασκεί τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Εστιών. Μεταξύ αυτών είναι η φύλαξη των εστιών».

εστίες Πολυτεχνείου 2

Εστίες: Φύλαξη... κατόπιν εορτής

Στην είσοδο της εστίας έχει θυροκολληθεί ανακοίνωση που αναφέρει ότι μετά τις 12 το βράδυ οι πόρτες κλειδώνουν. Αρκετοί φοιτητές αναρωτιούνται, ωστόσο, για ποιο λόγο αυτό το απλό μέτρο δεν εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα και αφέθηκε η εστία να γίνει άντρο των κακοποιών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αλλεπάλληλες αυτοψίες του Star, έχουν αυξηθεί οι φύλακες στην πύλη, οι οποίοι ζητούν την επίδειξη του φοιτητικού πάσο κατά την είσοδο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top