Άμφισσα: Πατέρας ενός παιδιού ο 40χρονος που σκοτώθηκε στα μεταλλεία

Απεγκλωβίστηκαν οι άλλοι εργαζόμενοι

Θρήνος στην Άμφισσα μετά την τραγωδία σε μεταλλεία, όπου ένας 40χρονος πατέρας «έχασε» τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από βράχο. Ζωντανοί ανασύρθηκαν οι άλλοι εγκλωβισμένοι.

Άμφισσα: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι εργάτες στα μεταλλεία βωξίτη

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτου στη Βάριανη. Τραγικός απολογισμός ο θάνατος ενός 40χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των μεταλλείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν μηχανικός, είχε παντρευτεί πρόσφατα και ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού.

νεκρός εργαζόμενος μεταλλείο Φωκίδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρίας με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός. Βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς.

νεκρός εργαζόμενος σε μεταλλεία

Ο 40χρονος καταπλακώθηκε από βράχο μέσα στην κεντρική στοά των μεταλλείων / φωτογραφίες tvstar.gr

Άμφισσα μεταλλεία

Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

νεκρός εργαζόμενος μεταλλείο

Φωκίδα: Ζωντανοί και καλά στην υγεία τους οι άλλοι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με το κ. Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι έδωσαν μάχη για άλλα τρία άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά. Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και «Καμόρα», πριν 19 χρόνια το 2003 είχαμε και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

μεταλλεία Άμφισσας

Άμφισσα: Αναστέλλονται οι εργασίες της εταιρίας Imerys στα μεταλλεία

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας για το δυστύχημα στην Άμφισσα:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. 

Στον χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. 

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top