Διαρρήξεις: «Θηλυκή συμμορία» ξάφριζε σπίτια στην Αττική

Τέσσερις συλλήψεις

Αστυνομία

Στην εξάρθρωση μιας... «θηλυκής συμμορίας» που άνοιγε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησε η Αστυνομία.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε όλη την Αττική

Την εξάρθρωση συμμορίας γυναικών που έκλεβε σπίτια στην Αττική ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για τέσσερις γυναίκες που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (3/10) στον Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι γυναίκες κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας.

Θεσσαλονίκη: Ληστές ταμπουρώθηκαν σε κατάστημα μαζί με τον υπάλληλο

Λίγο πριν τη σύλληψή τους οι τέσσερις γυναίκες είχαν μπει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή σε σπίτι αλλά και απόπειρα ληστείας.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κέρκυρα: Νεκρός αστυνομικός που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της «θηλυκής συμμορίας» έμπαιναν στις πολυκατοικίες και στη συνέχεια άνοιγαν διαμερίσματα όπου αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες με τις τέσσερις συλληφθείσες να έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top