Αλλαγή ώρας: Πότε θα αλλάξουμε τους δείκτες των ρολογιών μας;

Πότε θα καταργηθεί η αλλαγή ώρας

Αλλαγή Ώρας: Πότε Θα Γυρίσουν Οι Δείκτες Μια Ώρα Πίσω;

Στις 30 Οκτωβρίου αλλάζει και πάλι η ώρα, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος του καλοκαιριού και την έλευση του χειμώνα. 

Πότε αλλάζει η ώρα

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου στις 04:00 θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω για να δείχνουν 03:00.

Γιατί αλλάζει η ώρα

Η αλλαγή ώρας εφαρμόστηκε πρώτη φορά από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916 με στόχο την εκμετάλλευση του φωτός του ήλιου για την εξοικονόμηση περισσότερης ενέργειας.

Στη συνέχεια ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζοντας τη θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916.

Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλη τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Όμως λόγω της έντονης δυσαρέσκειας του κόσμου, το μέτρο καταργήθηκε.

Στην Ευρώπη το μέτρο υιοθετήθηκε στη δεκαετία του 1970 από μεγάλο μέρος των κρατών της συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με έναρξη το 1975.

Τα τελευταία χρόνια έντονη συζήτηση έγινε στην ΕΕ για την κατάργηση της αλλαγής ώρας, ωστόσο κατέληξε σε αδιέξοδο λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πότε θα καταργηθεί η αλλαγή ώρας

Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο της αλλαγής ώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top