Πολυτεχνειούπολη: Οι συνθηματικοί διάλογοι της αστυνομικού με τη συμμορία

«Πες του να προσέχει γιατί δεν έχει καλά λάστιχα»

 

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών είναι η δράση της συμμορίας του 30χρονου «Έσκο» με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Ήρθαν στο φως αποκαλυπτικοί διάλογοι με πληροφορίες που έδινε η δόκιμη αστυνομικός στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Mega σε κάποια από τις συνομιλίες ο σύντροφος της δόκιμη αστυνομικού φέρεται να λέει στον επικεφαλής της οργάνωσης πως έχει ξυλοκοπήσει με ρόπαλο έναν οδηγό ταξί και πως έχει φύγει από το σημείο.

Επιπλέον, η δόκιμη έδινε πληροφορίες στην οργάνωση ώστε να έχει χρόνο ο «Έσκο» να ξεφεύγει από τις ενέδρες της αστυνομίας.

Ζωγράφου: Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες της Πολυτεχνειούπολης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν στις 29 Ιανουαρίου θα στηνόταν μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του 30χρονου. Τότε η δόκιμη αστυνομικός τηλεφώνησε στον σύντροφό της και τον ρώτησε «Που είστε;». Σε κάποια στιγμή η αστυνομικός τον ρωτάει «Θυμάσαι τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήταν μαζί ο Ατζού;»

δοκιμη

Η δόκιμη αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την αστυνομία - Φωτογραφία Intimenews

Όταν ο σύντροφός της απάντησε καταφατικά εκείνη του είπε «πες του να προσέχει με το αμάξι γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα».

Λίγο αργότερα ο σύντροφός της επικοινώνησε με τον 30χρονο και πήγε να τον πάρει από την Πολυτεχνειούπολη ώστε να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά από τους συλληφθέντες στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Πολυτεχνειούπολη: «Απήγαγαν κι έδεσαν τον 17χρονο γιο μας σε δέντρο»

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν. Η δόκιμη αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες. Η πρώτη υπόθεση αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022, λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν στο άρθρο 187 παρ. 6 του ΠΚ. Η δεύτερη υπόθεση πήρε αναβολή για τις 10 Οκτωβρίου 2022 καθώς λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Επιπλέον, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας από την Αθήνα έφτασε στην Πρέβεζα και προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα, που φέρεται να έχουν άμεση εμπλοκή με τα γεγονότα στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης. Οι δύο συλληφθέντες έμεναν σε δωμάτιο βραχυχρόνιας μίσθωσης στην περιοχή της Πρέβεζας .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top