Έλληνες φοιτητές ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να φύγουν από τη Ρωσία

Δεν μπορούν οι γονείς τους να τους στείλουν χρήματα

Το σχέδιο του Υπουργείου σύμφωνα με τον Άγγελο Συρίγο - Βίντεο από ΕΡΤ

Κραυγή αγωνίας από Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία που ζητούν βοήθεια από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ώστε να φύγουν από τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο που μίλησε στην ΕΡΤ, μία φοιτήτρια που σπουδάζει οδοντιατρική στη Μόσχα και ένας φοιτητής που σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Ρωσίας επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας και περιέγραψαν την απελπιστική κατάσταση την οποία βιώνουν, καθώς η Ρωσία έχει απομονωθεί οικονομικά από τη διεθνή κοινότητα.

Ρωσία: Οι αμοιβές για τους στρατιώτες αν τραυματιστούν ή σκοτωθούν

Οι φοιτητές ανέφεραν πως οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στείλουν χρήματα γιατί η χώρα έχει αποκοπεί από το διεθνές σύστημα μεταφοράς χρημάτων δια τραπεζικών συναλλαγών, στο πλαίσιο των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Συρίγος εξήγησε πως υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να στείλουν οι γονείς τους χρήματα στα ελληνικά προξενεία και έτσι να φτάσουν στα χέρια των φοιτητών.

Ρωσία: Φόβοι ότι ο Πούτιν ετοιμάζει επιστράτευση 1.000.000 εφέδρων!

 «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, να γυρίσουν πίσω, δεδομένου ότι στη Ρωσία δεν έχουμε πολεμικές συγκρούσεις» πρόσθεσε ο κ. Συρίγος σχετικά με το αίτημα των φοιτητών να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, υπάρχουν περίπου 12 με 14 Έλληνες φοιτητές και στην Ουκρανία για τους οποίους θα υπάρξει κάποια διευθέτηση όπως ανέφερε ο υφυπουργός.

Πανικός στη Ρωσία μετά την επιστράτευση - Συλλήψεις και ουρές στα σύνορα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top