Ρωσία: Οι αμοιβές για τους στρατιώτες αν τραυματιστούν ή σκοτωθούν

Ο μηνιαίος μισθός των στρατευμένων θα είναι  844,2 ευρώ

Το ποσό των 50.000 ρουβλίων θα λαμβάνουν μηνιαίως οι πολίτες της Μόσχας που θα επιστρατευθούν ενώ σε περίπτωση θανάτου στρατιώτη η οικογένειά του θα λάβει τρία εκατομμύρια ρούβλια ως αποζημίωση.  

Ρωσία: Φόβοι ότι ο Πούτιν ετοιμάζει επιστράτευση 1.000.000 εφέδρων!

Σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν και αφορά την οικονομική υποστήριξη των Μοσχοβιτών που θα επιστρατευθούν, όπως και των ξένων πολιτών που θα υπογράψουν ανάλογη σύμβαση.

Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση - «Δεν μπλοφάρουμε, έχουμε όπλα»

Όσοι κληθούν για να συμμετάσχουν στη μερική επιστράτευση, θα λαμβάνουν 50.000 ρούβλια, δηλαδή 844,2 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση θανάτου ενός στρατιώτη, η οικογένειά του θα λάβει τρία εκατομμύρια ρούβλια ποσό που αντιστοιχεί σε 50.653 ευρώ.

Σε περίπτωση που τραυματισθούν ελαφρά θα λαμβάνουν εφάπαξ ποσό 500.000 ρουβλίων (8,442 ευρώ), ενώ αν υποστούν βαρύ τραυματισμό θα λαμβάνουν εφάπαξ ποσό ύψους 1.000.000 ρουβλίων (16,884 ευρώ)

Πανικός στη Ρωσία μετά την επιστράτευση - Συλλήψεις και ουρές στα σύνορα

Τις ίδιες αμοιβές θα λαμβάνουν και οι ξένοι πολίτες που θα υπογράψουν σύμβαση.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία την Τετάρτη, τονίζοντας πως βασικός στόχος της χώρας του είναι η απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς, κατηγορώντας επιπλέον και τη Δύση πως επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top