Επικαιροποιημένα εμβόλια κορωνοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Σήμερα οι αποφάσεις για πέμπτη δόση στους άνω των 60 ετών

Στη σημερινή συνεδρίαση, η επιτροπή εμβολιασμών θα αποφασίσει αν τελικά πρέπει να γίνεται και πέμπτη δόση εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών αλλά και σε όσους έχουν χρόνια νοσήματα με φόντο τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια - Ποιοι μπορούν να κάνουν

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της επιτροπής, καθηγήτρια Μαρία Θοδωρίδου, μίλησε για την ψυχολογική κόπωση των πολιτών από τους συνεχείς εμβολιασμούς και είπε πως είναι ένα διεθνές φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πειθώ και επιχειρήματα προς τους πολίτες και όχι επιπλέον πίεση.

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα νέα εμβόλια - Ποιους αφορά

Ως γνωστόν η επιτροπή είχε συστήσει την τέταρτη δόση στους άνω των 60 και σε όσους έχουν σοβαρά νοσήματα, με τα υπάρχοντα εμβόλια. Αυτό που διευκρίνισε η πρόεδρος της επιτροπής είναι ότι θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες από την τελευταία δόση, ή τη νόσηση τους για να μπορούν να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Πάτρα: Μυστήριο με τον ξαφνικό θάνατο 19 μηνών μωρού - Είχε κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 21.350.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19. Περισσότεροι από 7.600.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ, σε ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον με μία δόση και σε ποσοστό που ξεπερνάει το μέσο της ΕΕ.

«Ανησυχούμε για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού» - Τι δήλωσε ο Πλεύρης

Σχετικά με την αναμνηστική δόση, ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι 5.845.000 πολίτες έχουν λάβει αναμνηστική δόση. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με δεύτερη αναμνηστική δόση περισσότεροι από 555.000 πολίτες .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top