Πάτρα: Μυστήριο με τον ξαφνικό θάνατο 19 μηνών μωρού - Είχε κορωνοϊό

Ερευνάται πού οφείλεται ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα μετά από τον θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 19 μηνών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. 

Το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό, όμως δεν παρουσίαζε εικόνα πνευμονίας ή αναπνευστικής ανεπάρκειας και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο θάνατός του οφείλεται στην covid-19.

Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα οι γιατροί του Καραμανδάνειου να το διασωληνώσουν και στη συνέχεια έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου. 

Η εξέλιξη ήταν τραγική. Η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία και για άγνωστους έως σήμερα λόγους οι γιατροί το χαρακτήρισαν εγκεφαλικά νεκρό. 

Τελικά το κοριτσάκι «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα, ενώ πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς, που έχουν ένα ακόμα παιδάκι πέντε ετών.

Ιατρικοί παράγοντες θεωρούν πιο πιθανή αιτία θανάτου την εκδήλωση κάποιας εγκεφαλοπάθειας που είχε ραγδαία εξέλιξη, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού παιδιού θα αναζητηθούν πλέον στη νεκροψία - νεκροτομή και στις άλλες ιστολογικές εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top