«Ανησυχούμε για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού» - Τι δήλωσε ο Πλεύρης

«Το σχολείο πρέπει να μπει σε μία κανονικότητα»

Ανησυχία για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού το φθινόπωρο υπάρχει στο υπουργείο Υγείας.

«Υπάρχει έξαρση σε κρούσματα γρίπης και είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια», είπε, μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ανησυχία λόγω της συνύπαρξης κορωνοϊού και γρίπης

Όπως είπε, υπάρχει ανησυχία για την πίεση που πιθανόν να ασκηθεί τον χειμώνα στο ΕΣΥ από τα κρούσματα γρίπης και κορωνοϊού, που θα συνυπάρξουν.

«Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για κρούσματα γρίπης σε νέους

Τόνισε, πάντως, ότι φέτος, στην τρίτη χρονιά της πανδημίας, δε θα υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα για ΜΕΘ λόγω COVID, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει, ενώ υπάρχουν πλέον και οι αντιιικές θεραπείες.

«Καμπανάκι» από ΕΟΔΥ για αυξημένα κρούσματα γρίπης

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό είπε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας και πρόσθεσε ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν προκύψειι ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Κορωνοϊός: O EMA ενέκρινε τα νέα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον

«Το σχολείο πρέπει να μπει σε μία κανονικότητα»

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, σημείωσε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και τεστ.

Σχολεία: Όλα όσα θα ισχύσουν για την επιστροφή στα θρανία

«Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα», υποστήριξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top