Ανησυχία λόγω της συνύπαρξης κορωνοϊού και γρίπης

Γιατί εμφανίστηκε 2 μήνες νωρίτερα – Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και η επιστημονική κοινότητα για την συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης ενόψει του χειμώνα.

Δεδομένου ότι η γρίπη εμφανίστηκε δύο μήνες νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η διασπορά το τελευταίο διάστημα δείχνει αυξημένη σε σχέση με τους θερινούς μήνες προηγούμενων ετών.

Συναγερμός από ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για το τι θα γίνει στο ΕΣΥ, σίγουρα όμως είναι κάτι που μας απασχολεί για την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί από Οκτώβρη-Νοέμβρη», δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπό κανονικές συνθήκες, η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο

«Μας απασχολεί για την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί από Οκτώβρη-Νοέμβρη», δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης / Pexels

Κορωνοϊός: Πάνω από 50.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα - 202 οι νεκροί

Υπό κανονικές συνθήκες, η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Σχολεία: Όλα όσα θα ισχύσουν για την επιστροφή στα θρανία

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν αρκετές δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης στον ΕΟΔΥ, ενώ καταγράφηκαν ακόμη και σοβαρές νοσηλείες λόγω της νόσου. 

Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν oι «ποινές» για όσους δεν εγγραφούν

«Δεν χρειάζεται πανικός για τα περιστατικά γρίπης που καταγράφονται φέτος πολύ νωρίτερα, άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν», δήλωσε, πάντως, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ( Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Σκάι.

«Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για κρούσματα γρίπης σε νέους

Υπενθυμίζεται ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό αναμένονται στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα εκδώσει οδηγίες εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top