Ρόδος: Έτσι σκότωσαν πατέρας και γιος τον 46χρονο εργολάβο

Τα θανατηφόρα χτυπήματα – Βρέθηκε μόνο με το εσώρουχό του

Δύο ισχυρά χτυπήματα που φέρει στο κεφάλι ο 46χρονος εργολάβος, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στη Ρόδο φαίνεται πως ήταν και αυτά που επέφεραν τον θάνατό του, ενώ το σχοινί, εκτιμάται από τις αρχές ότι χρησιμοποιήθηκε για την ακινητοποίησή του. 

Κατηγορούμενοι για τη στυγερή αυτή δολοφονία είναι ένας 53χρονος ξενοδόχος και ο 20χρονος γιος του. Δράστες και θύμα φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξενοδόχος χρωστούσε στον εργολάβο πάνω από 75.000 ευρώ. 

Ρόδος: «Πέρασα το σχοινί από τον λαιμό του και τον έπνιξα»

Οι δύο κατηγορούμενοι, προανακριτικά, δηλώνουν ότι πρόκειται για ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι το θύμα έφτασε στο ραντεβού που είχαν δώσει σε κατάσταση μέθης κι άρχισε να επιτίθεται στον 20χρονο γιο του ξενοδόχου. Εκείνος μπήκε στη μέση για να σώσει το παιδί του, χτύπησε τον 46χρονο και τελικά τον σκότωσε. 

Όταν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, τον έγδυσαν, τον μετέφεραν στην περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου, όπου και τον άφησαν, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος το μετέφεραν σε άλλο σημείο στις Καλυθιές κοντές στο σπίτι που διέμενε.

Ρόδος: Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», ο θάνατος του εργολάβου τοποθετείται χρονικά στο διάστημα μεταξύ της νύχτας της 28ης Αυγούστου και των ξημερωμάτων της 29ης Αυγούστου. 

Ρόδος: Νεκρός βρέθηκε ο εργολάβος που αγνοούταν – Συνελήφθη ο δολοφόνος του

Ο ιατροδικαστής, Π. Κοτρέτσος, ο οποίος εξέτασε τη σορό του 46χρονου, διαπίστωσε δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα τραύματα αυτά, επήλθε ο θάνατός του. 

Παρ’ όλ’ αυτά, επειδή έχουν μεσολαβήσει από τη δολοφονία περίπου δέκα μέρες, πιθανόν η  σήψη στο σώμα του θύματος να έχει αλλοιώσει ή «εξαφανίσει» κι άλλα στοιχεία που μπορεί να υπήρχαν και να ήταν σημαντικά για την υπόθεση.

Ρόδος: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται πατέρας και γιος

Πατέρας και γιος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, προσήχθησαν χθες αργά το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους ενώπιον της εισαγγελέως, όπου και τους έγιναν γνωστές οι «βαριές» διώξεις που τους βαραίνουν.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε σε ανάκριση.

Ρόδος: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον δράστη

Ο 46χρονος εργολάβος έφυγε από το σπίτι του την Κυριακή 28 Αυγούστου και από εκείνη τη στιγμή δεν είχε δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αναζήτησή του. 

Η σύζυγος και ο αδελφός του την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετέβησαν στην αστυνομία όπου και δήλωσαν την εξαφάνισή του. Την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

Παράλληλα με τις έρευνες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από το συγγενικό όσο και από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 46χρονου.

Έμαθαν, λοιπόν, πως το βράδυ που εξαφανίστηκε είχε ραντεβού με τον 53χρονο ξενοδόχο για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. 

Ο 53χρονος αρχικά είπε στους αστυνομικούς ότι το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, τον 46χρονο σε υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Του ζήτησαν να δώσει νέα κατάθεση, όμως ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου με αποτέλεσμα τελικά, προχθές βράδυ να γίνει η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Μετά από μία μαραθώνια νύχτα ο ξενοδόχος «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του, η οποία, όπως είπε, έγινε στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας και προστασίας του παιδιού του.

Ρόδος: Προμελετημένο το έγκλημα;

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μηνάς Τσέρκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η δολοφονία του 46χρονου δεν αποκλείεται να ήταν προμελετημένη.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε, ο ξενοδόχος υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι παρά το γεγονός ότι η ξενοδοχειακή του μονάδα λειτουργεί, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εκεί δεν κατέγραφαν. 

Πληροφορίες της «Ροδιακής» αναφέρουν μάλιστα πως ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τεχνικό να αφαιρέσει τις κάρτες από τις κάμερες ασφαλείας στις 30 Αυγούστου. 

Μένει λοιπόν πλέον να προσκομιστούν στην ασφάλεια Ρόδου οι κάμερες για να διαπιστωθεί πότε ακριβώς σταμάτησαν να καταγράφουν και αν όντως τελικά το έγκλημα ήταν προμελετημένο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top