'Ετσι κλέβουν το ρεύμα στα δυτικά προάστια

Επιτήδειοι κάνουν τη ρευματοκλοπή...επάγγελμα

Την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος αυξάνονται και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύτιμη, επιτήδειοι έχουν κάνει τη ρευματοκλοπή...επάγγελμα.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν - Δείτε παραδείγματα

Η αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα με την κάμερα του Star στα δυτικά προάστια είναι αποκαλυπτική.

Oι επιτήδειοι κλέβουν ρεύμα σε καθημερινή βάση με πρόχειρες συνδεσμολογίες στα ρολόγια της ΔΕΗ. Μια τακτική που ακολουθούν, με σκοπό να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ ρεύμα και να έχουν τα φώτα όλη την ημέρα ανοιχτά.

'Ετσι κλέβουν το ρεύμα στα δυτικά προάστια

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Ζεφύρι, σε μια περιοχή όπου οργιάζει η ρευματοκλοπή. Ο ιδιοκτήτης μιας μονοκατοικίας έχει μετατρέψει ένα δένδρο έξω από το σπίτι του σε...κολώνα της ΔΕΗ. Μάλιστα έχει κρύψει μια πρίζα ανάμεσα στα φύλλα για να συνδέει όποτε θέλει την κεντρική παροχή, χωρίς να έχει τον φόβο ότι θα τον πιάσουν.

Ο τρόπος που κλέβουν οι επιτήδειοι ρεύμα είναι συνδέοντας πρόχειρα καλώδια κατευθείαν πάνω στις κολώνες, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους... 

Παρεμβάσεις σε ρολόγια της ΔΕΗ γίνονται βέβαια και σε άλλες περιοχές, όπως στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο τεχνικών ΔΕΗ, με αυτούς τους τρόπους, καθημερινά χάνονται χιλιάδες ευρώ, ποσά που επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top