Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες για Μαλένα και Ίριδα

Οι επιστημονικές εκτιμήσεις για «βίαιη ασφυξία»

Η ανακριτική διαδικασία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σχετικά με τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Με τις πρώτες δύο καταθέσεις ξεκίνησε σήμερα η ανάκριση για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή που καταλογίζουν οι αρχές στην 34χρονη, προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Πισπιρίγκου: Με μάρτυρες – κλειδιά ξεκινά η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Η 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου που χειρίζεται τη δικογραφία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019, και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, έλαβε σήμερα πολύωρες κρίσιμες καταθέσεις προκειμένου να σχηματίσει τη δική της εικόνα όσον αφορά τα ποινικά αξιοποιήσιμα επιστημονικά δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Μαλένα και Ίριδα

Όθωνας Παπαδόπουλος: Γιατί σταμάτησε να εκπροσωπεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πρώτη κατάθεση που ελήφθη από την κ. Τζωρτζάτου, ήταν αυτή της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα. Η ιατροδικαστής που έκανε την πρώτη γνωμάτευση μετά τον θάνατο της Μαλένας, φέρεται να απέδωσε τον θάνατο του παιδιού, που κατέληξε εντός της ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου «Ελπίς», σε ηπατική ανεπάρκεια.

Η κ. Τσάκωνα φέρεται στην κατάθεση της να επέμεινε στην εγκυρότητα των ευρημάτων που είχε καταγράψει, κάνοντας λόγο για ηπατική ανεπάρκεια που μπορεί να οφείλεται σε υποξία, δηλαδή σε στέρηση οξυγόνου.

Δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα είναι ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος μετά από επιστημονική έρευνα που διενήργησε φαίνεται να εντόπισε ευρήματα που αποδίδουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη σε βίαιη ασφυξία.

Ο επιστήμονας είναι αυτός που κλήθηκε από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι οποίοι με εντολή της Εισαγγελίας ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών, να αξιολογήσει και να επανεκτιμήσει τα ιστολογικά και όλα τα άλλα δεδομένα της Μαλένας και της Ίριδας.

Εκτάκτως στο Θριάσιο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο κ. Ευτυχιάδης φέρεται μέσω συγκεκριμένων επιστημονικών διαδικασιών και τεχνικών να έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκτίμηση ότι τα δύο κοριτσάκια είχαν βίαιο ασφυκτικό θάνατο που δε σχετίζεται με παθολογικά αίτια αλλά είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κατηγορία, εγκληματικής ενέργειας.

Τα συμπεράσματα του κ. Ευτυχιάδη σε συνδυασμό με εκείνα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, που έλαβαν εντολή από την Εισαγγελία να ερευνήσουν εξαρχής την υπόθεση των δύο θανάτων, είναι αυτά που οδήγησαν την 1η Αυγούστου στην άσκηση ποινικής δίωξης στην 34χρονη, ήδη κατηγορούμενης για τη δολοφονία αλλά και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς και έτσι αύριο ενώπιον της κ. Τζωρτζάτου θα καταθέσουν ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, καθώς και ο έτερος ιατροδικαστής που συνυπογράφει το πόρισμα που παραδόθηκε στην Εισαγγελία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Νίκος Καλόγρηας.

Ίριδα και Μαλένα

Κούγιας: Γιατί δέχθηκα να αναλάβω τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Κατάθεση επίσης αναμένεται να δώσει και η ιατροδικαστής, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο της Ίριδας.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων των επιστημόνων που υπό την ιδιότητα τους ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η δικαστική λειτουργός θα καλέσει σε απολογία την 34χρονη κατηγορουμένη, η οποία πριν λίγες ημέρες γνωστοποίησε ότι πλέον μοναδικό συνήγορο της θα έχει τον Αλέξη Κούγια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο FBI για απαντήσεις

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που εκτιμάται ότι θα κληθεί σε απολογία στα τέλη του μήνα, αμφισβητεί, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τα ευρήματα που την καταστούν υπόλογη για τους θανάτους των παιδιών της. 

Η υπεράσπιση της Ρ.Πισπιρίγκου φαίνεται επίσης να αμφισβητεί τόσο τα ευρήματα του κ. Ευτυχιάδη όσο και τα συμπεράσματα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, η έρευνα των οποίων σύμφωνα με τον κ. Κούγια «βαπτίστηκε ιατροδικαστική επανεξέταση, χωρίς οι δύο νέοι ιατροδικαστές ούτε να έχουν εξετάσει τα νεκρά σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών, ούτε να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα επιστημονικά ευρήματα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top