Αποκάλυψη Star: Οι καταθέσεις των ανηλίκων που πυροβολήθηκαν στο Αλεποχώρι

«Κατάλαβα ότι με πέτυχε! Από τον φόβο μου πήδηξα»

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις των δύο ανηλίκων που τραυματίστηκαν από τα πυρά 70χρονου στο Αλεποχώρι.

Αλεποχώρι - Ο 70χρονος στο Star: «Ήθελα να εκφοβήσω, όχι να σκοτώσω»

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις καταθέεσις τους, τόσο  ο 14χρονος όσο και ο 16χρονος, εξήγησαν ότι βρίσκοταν στο Αλεποχώρι για τις καλοκαιρινούς τους διακοπές.

Αλεποχώρι: Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο ανήλικος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Ήταν από τη μια μετά μεσάνυχτα στην παραλία με τους φίλους τους και μια ώρα μετά, αποφάσισαν στο πλαίσιο πλάκας, όπως ανέφεραν, να μπουν στην αυλή του γείτονά τους .

Όπως είπαν, τον γνωρίζουν, καθώς, με το σπίτι του 16χρονου το σπίτι είναι πολύ κοντά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καλές σχέσεις μαζί του και ένα από τα δύο παιδιά, τέσσερις ημέρες πριν τους πυροβολισμόυς, τον είχε βοηθήσει με το κινητό του.

Συνολικά ήταν τέσσερα τα παιδιά όταν αποφάσισαν να πάνε στην αυλή.

Αλεποχώρι πυροβολισμοί

Αλεποχώρι: Η κατάθεση του 16χρονου

Ακολουθεί η κατάθεση του 16χρονου που πυροβολήθηκε από τον ηλικιωμένο στο Αλεποχώρι:

«Αρχικά μείναμε εξωτερικά και ένας ένας σκαρφαλώσαμε στη μαντρα που είναι 2 με 2.5 μέτρα και όλοι μαζί, πλην του ενός παιδιού, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στη μάντρα. Μπήκαμε στην αυλή. Αμέσως άκουσα μια φωνή να λέει "μείνετε εκεί που είστε!". Τότε είδα τον γείτονα. Το σημείο που βρισκόμασταν εμείς φωτιζόταν από κολώνα της ΔΕΗ», είπε ο ανήλικος και πρόσθεσε:

«Αμέσως μετά και αφού μας φώναξε και χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι, πυροβόλησε δυο φορές. Κατάλαβα ότι με πέτυχε. Από τον φόβο μου κατάφερα να πηδήξω τη μάντρα, ενώ η δεύτερη σφαίρα τραυμάτισε τον φίλο μου». κατέληξε.

Τα παιδιά στην πορεία έτρεξαν στους γονείς τους και από εκεί στο νοσοκομείο, με τον έναν μάλιστα να υποβαλλεται και σε χειρουργική επέμβαση στο μάτι.

Αλεποχώρι: Ελεύθερος με όρους ο 70χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους - «Ζητώ συγγνώμη»

Μετά την τρίωρη απολογία του στον ανακριτή ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: να μείνει μακριά από την οικία του στο Αλεποχώρι, να εμφανίζεται δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να καταβάλλει εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

πυροβολισμοί Αλεποχώρι

Ο ηλικιωμένος έδινε για ώρες εξηγήσεις στον ανακριτή. Έχοντας τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης και τον δικηγόρο του, υποστήριξε ότι έχει προβλήματα υγείας και δήλωσε μετανιωμένος.

Ζητώ συγγνώμη. Είμαι συντετριμμένος. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω 

«Ήθελα μόνο να τους εκφοβίσω. Ήμουν σε άμυνα. Ένιωσα απειλή, φοβήθηκα για τη ζωή μου. Εκεί που πυροβόλησα δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε άνθρωπος.Ήταν δύο το πρωί. Είδα μόνο δυο σκιές. Δεν υπήρχε φωτισμός στην περιοχή. Δεν πυροβόλησα προς αυτούς. Πυροβόλησα στην αντίθετη πλευρά, αριστερά του φράχτη, όπου υπήρχαν ψηλοί θάμνοι, όπου εκεί ήταν δυστυχώς κρυμμένα τα παιδιά.Εύχομαι περαστικά στα παιδιά Ζητώ ξανά συγγνώμη», είπε στην απολογία του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top