Κακοκαιρία: Νέες ισχυρές καταιγίδες «σαρώνουν» όλη την Αττική

Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 25/8

Για ακόμη μια ημέρα η κακοκαιρία «σαρώνει» την Αττική. Το μεσημέρι της Πέμπτης δυνατή καταιγίδα «χτύπησε» το κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Υπάρχει μια εξομάλυνση του φαινομένου, ωστόσο καθώς έχει αναβαθμιστεί το δελτίο από έκτακτα σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είμαστε αλέρτ μέχρι και σήμερα το βράδυ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός. Μάλιστα, έκανε γνωστό ο κ. Αρτοποιός, ότι από τη Δευτέρα που έχουν ξεκινήσει τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με περισσότερες από 1.150 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας βρίσκεται η Πτολεμαΐδα, όπου έγιναν 222 κλήσεις για παροχές βοήθειας.

καταιγίδα στην Αττική

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την χώρα μας με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη ημέρα.  

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 25/08 θα είναι: 

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
  • Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης 25/08 και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου. 

καιρός σήμερα Πέμπτη 25/8/22

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top