Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: «Ο πατέρας ήταν σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος»

Νέες αποκαλύψεις από τον ψαροντουφεκά που ανέσυρε τη μικρή Αμέλια

«Ο πατέρας ήταν σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος», λέει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε την 6χρονη από τη θάλασσα 

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθο. Ο πατέρας του κοριτσιού αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πνιγμός Κόρινθος: «Θέλω να πάω στην κηδεία του παιδιού μου» είπε ο πατέρας

«Φως» στην υπόθεση ρίχνει με νέες δηλώσεις του, ο άνθρωπος που βρήκε κάτω από τη βάρκα το μικρό αγγελούδι. Ο ψαροντουφεκάς, που βρέθηκε στο μοιραίο σημείο, στάθηκε στο γεγονός ότι ο πατέρας και το παιδί είχαν φάει πολύ μακριά από το σημείο, όπου σημειώθηκε ο πνιγμός.

Κόρινθος: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Συγκλονίζουν παράλληλα οι αποκαλύψεις του από τη στιγμή που ο πατέρας εμφανίστηκε στην παραλία. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο πατέρας, όταν επέστρεψε ήταν «απλά ψύχραιμος, σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» και ότι ρωτούσε τον αστυνομικό, «πες μου, το παιδί μου είναι ζωντανό...».

Πνιγμός Κόρινθο: «Τράβηξα έξω το κοριτσάκι, έβγαζε αφρούς - Φορούσε ρούχα»

Επιπλέον εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ ο πατέρας με την κόρη του είχαν φάει σε ένα μαγαζί που ήταν κοντά σε οργανωμένες παραλίες, τελικά αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία.

Κόρινθος: Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας της άτυχης Αμέλιας

«Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι».

Αυτό ισχυρίστηκε ο πατέρας της άτυχης Αμέλιας στην απολογία του.

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της Αμέλιας

Το άτυχο εξάχρονο κορίτσι, πριν το μοιραίο συμβάν, έφαγε με τον πατέρα της σε εστιατόριο της περιοχής. Εκείνη την ημέρα ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για μπάνιο. Ωστόσο, η μικρή επέμεινε, σύμφωνα με τον ίδιο, και τότε ο κατηγορούμενος δέχτηκε και την πήγε για κολύμπι στην συγκεκριμένη παραλία. 

Ο πατέρας της 6χρονης ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά συνήθιζε να ανεβαίνει στην αγαπημένη της βάρκα και να ζωγραφίζει. «Έτσι έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας», είπε.

Λαγονήσι: Πνίγηκε 10χρονο αγόρι στην περιοχή Πεύκο

Όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας της, τής είχε βάλει σωσίβιο και κολυμπούσαν μαζί. Βρίσκονταν σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή και πήγαν δίπλα στην βάρκα για να ανεβάσει πάνω τη μικρή. Ωστόσο, το κορίτσι τού γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και βρέθηκε στο βυθό. 

Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δε βούτηξε γιατί δε μπορούσε λόγω του άσθματος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, βγήκε στη στεριά να αναζητήσει βοήθεια. Μη βλέποντας κανέναν, και αφού το κινητό του – όπως είπε -  δεν είχε μπαταρία, πήγε με το μηχανάκι στο σπίτι να το φορτίσει. Έλειψε για περίπου 20 λεπτά. 

Η μητέρα της 6χρονης βγήκε από το νοσοκομείο είναι συντετριμμένη και ζητάει να μάθει την αλήθεια.

Καλλιακμάνης: Να εξεταστεί η προσωπικότητα του πατέρα

Θα πρέπει να εξεταστεί η προσωπικότητα του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο, τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής. «Αν λειτουργεί κάποιος παράδοξα και παράλογα, πρέπει να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη στάση του πατέρα της μικρής Αμέλιας, ο οποίος δε βούτηξε για να τη σώσει, ο Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του εμπλεκόμενου και ποιος είναι ο βαθμός αντίληψής του».

«Το αδίκημα είναι θανατηφόρα έκθεση. Γεγονός που σημαίνει ότι ο ανακριτής που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους δεν είχε κάποια στοιχεία που να οδηγούν στην πρόθεση. Εγκληματική παράλειψη είναι οπωσδήποτε» δήλωσε για το αδίκημα του πνιγμού ο αστυνομικός, τονίζοντας ότι οι δικαστικοί που δεν άλλαξαν το κατηγορητήριο είναι έμπειροι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών «τα συμβάντα δεν παραπέμπουν σε σκηνοθετημένο έγκλημα» τονίζοντας παράλληλα ότι «η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο είναι εγκληματική πράξη, αλλά αν θέλεις να αποφύγεις να τιμωρηθείς για πρόθεση το σκηνοθετείς και αλλιώς...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top