Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της Αμέλιας

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια», λέει ο Μπαλάσκας

Αμίλητος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο / Βίντεο Ερτ

Για ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι Κορινθίας έκανε λόγο ο Σταύρος Μπαλάσκας. Πριν από λίγο, ο 42χρονος πατέρας της μικρής Αμέλιας πέρασε αμίλητος το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το τραγικό συμβάν, αφού ήταν παρών όταν πνιγόταν και δεν προσπάθησε να το βοηθήσει.

Κόρινθος: Ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης - Απολογείται ο πατέρας

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, για τον θάνατο της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα στην Κόρινθο. Όπως είπε, έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις Αρχές.

Πνιγμός Κόρινθο: «Τράβηξα έξω το κοριτσάκι, έβγαζε αφρούς - Φορούσε ρούχα»

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει», είπε μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε: 

Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα.

πατέρας 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

«Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος», πρόσθεσε.

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: «Δε βούτηξα να τη σώσω γιατί έχω άσθμα»

Κόρινθος: Τα τρία ερωτήματα για τον πνιγμό του παιδιού 

Το κατώφλι του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί πέρασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πατέρας της μικρής Αμέλιας, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, την ώρα που τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού πληθαίνουν.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις καταθέσεις τόσο του πατέρα, όσο και του ψαρά που εντόπισε το παιδί και πλέον αναζητούνται απαντήσεις σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

  • Γιατί ο πατέρας διάλεξε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του
  • Γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια εφόσον θα έμπαινε στη θάλασσα
  • Γιατί το παιδί -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά- ήταν φαγωμένο και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει

Μάλιστα, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του πατέρα στους άνδρες του λιμενικού, λίγες ώρες αφότου το κοριτσάκι ανασύρθηκε νεκρό. Όπως είπε, δεν έπεσε να σώσει το παιδί του επειδή είχε... ασθμά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top