Κόρινθος: Ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης - Απολογείται ο πατέρας

«Το παιδί έβγαζε αφρούς και έκανε εμετό, ήταν φαγωμένο»

Η σοκαριστική περιγραφή του ψαροντουφεκά που εντόπισε νεκρό το 6χρονο κοριτσάκι / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (23/8/22)

Απολογείται σήμερα ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε την περασμένη Δευτέρα στο Καλαμάκι Κορίνθου. Ο ίδιος είπε ότι δε βούτηξε στη θάλασσα να σώσει το παιδί γιατί έχει άσθμα, ισχυρισμός που γεννά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού. Την ίδια ώρα, η περιγραφή του ψαροντουφεκά που βρήκε και ανέσυρε νεκρό το κοριτσάκι προκαλεί ανατριχίλα.

Πνιγμός Κόρινθο: «Τράβηξα έξω το κοριτσάκι, έβγαζε αφρούς - Φορούσε ρούχα»

Φως στις συνθήκες θανάτου της 6χρονης Αμέλιας αναμένεται να δώσει σήμερα η απολογία του πατέρα της, ο οποίος ήταν παρών όταν το κοριτσάκι βούλιαζε στο νερό. Ο άνδρας κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου.

Κόρινθος: Η 6χρονη πνίγηκε με τα ρούχα 

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι οι ισχυρισμοί του στους λιμενικούς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί πνίγηκε. Όπως είπε, της είχε φορέσει σωσίβιο για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος έξι μέτρων. Σε ερώτηση των λιμενικών γιατί δε βούτηξε να σώσει το παιδί, είπε ότι δε μπόρεσε γιατί έχει άσθμα. 

Κόρινθος: Ποινική δίωξη στον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε

πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο

Κόρινθος: Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε νεκρό το παιδί

Το άτυχο κορίτσι εντόπισε τυχαία ένας ψαροντουφεκάς. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα έζησε όταν εντόπισε νεκρό το παιδί.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς. 

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: "Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί". Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη Αμέλια, όταν τη βρήκε φορούσε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι. «Δε φορούσε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό», ξεκαθάρισε. 

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Τι λέει η μητέρα της 6χρονης που πνίγηκε

Η μητέρα της μικρής Αμέλιας μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο. 

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα.

Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει».

Στην ερώτηση, γιατί δε βούτηξε να σώσει το παιδί του, η ίδια απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω κάτι».
 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top