Κόρινθος: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

«Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα»

Αμίλητος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο / Βίντεο Ερτ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε τη Δευτέρα στο Καλαμάκι Κορινθίας. 

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας της Αμέλιας

O πατέρας της 6χρονης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Κόρινθος: Τι είπε ο πατέρας της 6χρονης για τον πνιγμό του παιδιού του

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο πατέρας απολογήθηκε με απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο Star, στην απολογία του στον ανακριτή, ο πατέρας της Αμέλιας υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε και πως όλα όσα έγιναν ήταν υπό συνθήκες πανικού.

Όπως είπε, είχε πάει με το κοριτσάκι του να φάνε σε μια ψησταριά και το παιδί ήθελε να κάνει μπάνιο. Έτσι, πήγαν σε μια παραλία που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2-3 χλμ. Το παιδί δεν είχε μαζί του το μαγιό, και σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, το κορίτσι μπήκε στη θάλασσα με το σορτσάκι και το μπλουζάκι του, φόρεσε ένα σωσίβιο και κολύμπησαν μαζί.

Όταν όμως το παιδί γλίστρυσε και βρέθηκε στο βυθό, ο πατέρας δε βούτηξε για να βοηθήσει το παιδί, αλλά βγήκε από τη θάλασσα, πήρε το κινητό του, που δεν είχε μπαταρία, και στη συνέχεια πήρε το μηχανάκι, πήγε στο σπίτι του και το φόρτισε... Πέρασαν άλλα 20 λεπτά και τότε επέστρεψε στην παραλία, όπου το άτυχο παιδί είχε ήδη ανασυρθεί από τον ψαροντουφεκά. 

Κόρινθος: Ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης - Απολογείται ο πατέρας

πατέρας 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

Κόρινθος: «Το παιδί ήταν με τα ρούχα, έβγαζε αφρούς και έκανε εμετό»

Το άτυχο κορίτσι εντόπισε τυχαία ένας ψαροντουφεκάς, ο οποίος ανέσυρε το παιδί. Μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το τραγικό συμβάν.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς. 

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: "Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί". Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη Αμέλια, όταν τη βρήκε φορούσε «δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι,  πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top