Θεσσαλονίκη: Αίρεση έκανε εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Έστησε υπαίθρια «εκκλησία» και γιγαντοοθόνη

Τελετές με εξορκισμούς πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς οι τελετές έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα μία φορά μέσα στο καλοκαίρι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του voria.gr.

Θεσσαλονίκη: Η 27χρονη θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο Star

Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία έστησε μία υπαίθρια αυτοσχέδια «εκκλησία» πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου και μια γιγαντοοθόνη όπου οι πολίτες που βρέθηκαν εκεί παρακολουθούσαν βίντεο από άλλες τελετές. 

«Get out, get out» φώναζε ένας εκ των διοργανωτών μπροστά από μία γυναίκα / voria.gr

Το τελετουργικό έτυχε μεγάλης συμμετοχής όπως φαίνεται στο βίντεο του voria.gr. Η προηγούμενη τελετή πραγματοποιήθηκε μία Κυριακή του Ιουλίου, ενώ η αίρεση σκόπευε να πραγματοποιήσει ακόμα τέσσερις τον Σεπτέμβριο. 

Δεν δόθηκε άδεια ξεκαθαρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Δε δόθηκε άδεια στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Ο κ. Κούπκας, όπως εξηγεί στο voria.gr, η συγκεκριμένη «Εκκλησία» διενήργησε αυτές τις εκδηλώσεις, χωρίς να έχει γνώση ο ίδιος και χωρίς να  έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κατηγορείται πως ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του

«Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου, στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δούμε εάν όντως πρόκειται για μια εκκλησία η οποία είναι αναγνωρισμένη και εάν έχει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει για να παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος», τόνισε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το περιστατικό.

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε η 25χρονη που μαχαίρωσε 27χρονη

 «Ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας αυτής ότι μια τέτοια παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπαίθρια εκκλησία, όπου θα γίνονται προσευχές, τελετουργίες», σημείωσε ο κ. Κούπκας που αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί η βόρεια πλευρά της Αριστοτέλους για άλλες τέσσερις Κυριακές εντός του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25).

Θεσσαλονίκη: «Θα ήμουν το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας από τον αδελφό μου»

«Σέβομαι τη θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου αυτός νομίζει, χωρίς όμως να προσβάλλει ούτε τα χρηστά ήθη, ούτε τη δημόσια τάξη και ούτε φυσικά να προσηλυτίζει κανέναν», ξεκαθάρισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top