Πώς έγινε η τραγωδία στη Δράμα και η διάσωση των ορειβατών 

Η περιγραφή του επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης  

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσης της ομάδας ορειβατών που χτυπήθηκε από κεραυνό στο όρος Φαλακρό της Δράμας περιέγραψε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ο  Χρήστος Ράμος, επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΦΚΑΘ),  μέλη της οποίας συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των αθλητών που συμμετείχαν στον αγώνα.   

Νεκρός ορειβάτης στο Φαλακρό Δράμας από χτύπημα κεραυνού

«Ο καιρός αλλάζει άρδην σε πολύ λίγα λεπτά. Ήμασταν ενημερωμένοι και stand by» τόνισε ο κ. Ράμος για τις συνθήκες που επικρατούσαν ήδη, πριν συμβεί το μοιραίο γεγονός με την πτώση του κεραυνού.       

Προσοχή: Έρχονται μπουρίνια με κεραυνούς μέχρι την Πέμπτη! 

Όπως ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα από τη στιγμή που κινητοποιήθηκαν μαζί με την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ορειβατών, ήταν οι κεραυνοί που έπεφταν και οι πέτρες που κυλούσαν.  «Ήταν τα βράχια βρεγμένα, είχε ομίχλη και ήταν δύσκολα τα πράγματα».   

Ο κ. Ράμμος εκτίμησε ότι ο άτυχος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του πέθανε ακαριαία από τον κεραυνό. Ο δεύτερος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ αλλά είχε πρόβλημα και στην ακοή μετά την πτώση του κεραυνού και επικοινωνούσαν με γραπτά μηνύματα. Σε κατάσταση σοκ ήταν και η γυναίκα της ορειβατικής ομάδας, η οποία όμως ήταν αυτή που κατάφερε να επικοινωνήσει με το 112. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top