Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα

Έως και 10 βαθμούς χαμηλότερα ο υδράργυρος

Έντονη αστάθεια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, μετά το νέο κύμα καύσωνα

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει έως και δέκα βαθμούς. 

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο, Πέμπτη, από τα δυτικά, που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Το Σάββατο όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Αρναούτογλου: «Έρχεται έντονη αστάθεια»

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: 

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Καιρός: Μετά τα μπουρίνια και το χαλάζι έρχεται νέος καύσωνας

Μετά το κύμα ζέστης του ερχόμενου τριήμερου, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9-10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη!

Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 μέχρι και την Πέμπτη 25/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση του από τις 26/8 και μετά!

Καύσωνας: Οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων

Όσον αφορά στους χάρτες βροχής της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει ενημέρωση από εδώ και μέσα από τη σελίδα μου το συντομότερο δυνατό».

Καιρός: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

1. Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.

2. Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

4. Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top