Καιρός: Μετά τα μπουρίνια και το χαλάζι έρχεται νέος καύσωνας

Κεντρική Μακεδονία και Χίος στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην Ημαθία έπεσε χαλάζι και στην Πέλλα σημειώθηκαν καταιγίδες που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους. Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε βροχόπτωση το βράδυ της Τρίτης με τη θερμοκρασία να υποχωρεί.

Την ίδια ώρα τριάντα λεπτά έντονης βροχής μαζί με χαλάζι  ήταν αρκετά για  να  προκαλέσουν ζημιές  στην παραγωγή της μαστίχας στη Χίο.

Το μπουρίνι «πλήγωσε»   κυρίως επτά χωριά στο  νότιο τμήμα του  νησιού. 

Στις περιοχές που σημειώθηκε το μπουρίνι η μαστίχα ήταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα, επειδή το προϊόν ήταν νωπό στο χώμα όπου έπεσε βροχή, είτε υποβαθμίστηκε πολύ, είτε καταστράφηκε. 

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη έως το Σαββατοκύριακο

Οι βροχές πάντως  προσωρινά φεύγουν, ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία  και ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, την Πεμπτη περιμένουμε στη Βόρεια Ελλάδα θερμοκρασίες 37 με 38 και στα Δυτικά κατά τόπους θα δούμε και 39 βαθμούς κελσίου. 

Την Παρασκευή θα είναι  η πιο ζεστή μέρα, όπου θα έχουμε σε όλη τη χώρα 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Ακόμα και στα νησιά, στα νότια δηλαδή, θα πιάσουμε τους 33 και 37 στο Ανατολικό Αιγαίο ενώ το Σάββατο, αν και θα πέσει λίγο, στα Δυτικά και στα βόρεια θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 37 με 39 βαθμούς και  στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσουμε και πάλι τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιστρέφει ο άστατος καιρός από την Κυριακή

Οι μετεωρολόγοι πάντως επισημαίνουν ότι από την Κυριακή θα επιστρέψει ο άστατος καιρός με πτώση της θερμοκρασίες και βροχές κυρίως στα Κεντρικά και βόρεια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top