Κορωνοϊός: «Πιθανή η επαναλοίμωξη μετά από είκοσι μέρες»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μεταλλάξεων από Σεπτέμβρη

Ο κορωνοϊός είναι εδώ, όπως και οι μεταλλάξεις του, οι οποίες είναι άκρως μεταδοτικές, είπε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εφιστώντας ξανά την προσοχή των πολιτών.  

«Μπορεί τον Σεπτέμβρη να έχουμε νέες μεταλλάξεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει με τις μεταλλάξεις είναι η μεταδοτικότητά τους και εάν είναι θανατηφόρες», είπε και εξήγησε πως μπορεί μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας ο κόσμος να έχει βαρεθεί να ακούει για τον κορωνοϊό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Αστικά λύματα: Σε ποια πόλη καταγράφηκε αύξηση 295% στο ιικό φορτίο

«Οι παραλλαγές είναι εδώ. Μάλιστα, η παραλλαγή Ο5 που διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεταδοτική, αλλά βέβαια δεν είναι θανατηφόρος. Χρειάζεται να προσέχουμε. Όταν πηγαίνουμε στα νησιά και στα σοκάκια τους, εκεί που ο ένας σκουντάει τον άλλον, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εκεί λοιπόν χρειάζεται η χρήση μάσκας. Είναι εύκολο; Φυσικά και είναι εύκολο, γιατί έτσι θα αποφύγουμε τη μετάδοση», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε:

Πλεύρης για κορωνοϊό: Πηγαίνουμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε  

«Όταν βγαίνεις στις 12 το βράδυ -εκείνη την ώρα βγαίνει η νεολαία για να διασκεδάσει- και βλέπεις ότι υπάρχει κόσμος δίπλα σου που δεν γνωρίζεις, φοράς τη μάσκα σου».

Κορωνοϊός: Πιθανή η επαναλοίμωξη μέσα σε 20 μέρες

Όσον αφορά στις επαναλοιμώξεις, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει κορωνοϊό μέσα στο εικοσαήμερο. 

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα στα παιδιά – Τι να κάνουν οι γονείς

«Αυτό που λένε οι περισσότεροι “ας το περάσω να τελειώσω», δεν ισχύει. Μπορείς να ξανακολλήσεις μέσα σε 20 ημέρες, ακόμη και με την ίδια μετάλλαξη. Ο σκοπός των εμβολίων είναι να μας προφυλάξουν από μια πολύ σοβαρή νόσηση», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top