Σύρος: Τον τσίμπησε μωβ μέδουσα και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Δεν τον βοήθησε η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Οδυνηρή περιπέτεια είχε ένας κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης στη Σύρο, καθώς δέχθηκε τσίμπημα από μωβ μέδουσα στην παραλία Δελφίνι και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Μωβ μέδουσες: Πού θα εμφανιστούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Ο κολυμβητής μοιράστηκε την εμπειρία του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας πως η μέδουσα τον τσίμπησε στο αριστερό χέρι και ήταν οδυνηρό. Κολύμπησε μέχρι την ακτή ενώ δεν τον βοήθησαν ιδιαίτερα η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα.

Αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκε ενδοφλέβια κορτιζόνη, αντιισταμινικό, παυσίπονα, τοπικά σπρέι.

Τα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν τοπική αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία και χαμηλό PO2.

Μωβ μέδουσες: «Ήταν σαν να μου έριξαν βιτριόλι»

Η ανάρτηση του κολυμβητή για το τσίμπημα από τη μωβ μέδουσα

«Εχθές μεσημέρι είχα μία άσχημη εμπειρία στην διάρκεια κολυμβητικής μου άσκησης ανοιχτής θαλάσσης στην παραλία Δελφίνι .

Παρ' ότι κολυμπώ καθημερινά μεγάλες αποστάσεις σε παραλίες με βορεινά ρεύματα με κατάλληλο εξοπλισμό (γυαλάκια με καλή ευκρίνεια) δεν μπόρεσα να διακρίνω μία μεγάλη μέδουσα(Pelagia noctiluca).

H επαφή με το αριστερό μου χέρι ήταν οδυνηρή. Αναγκάστηκα να κολυμπήσω προς την ακτή. Η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα δεν βοήθησε πολύ.»

Νέα απειλή για τη Μεσόγειο με... λαγόψαρα και τεράστιες μέδουσες

Στη συνέχεια αναφέρει πως φίλος του τον οδήγησε στο Νοσοκομείο όπου «(με το υπερσύγχρονο ραλί αυτοκίνητό του), η ενδοφλέβια κορτιζόνη, το αντισταμινικό, παυσίπονα και με τοπικά σπρέι και παγοκύστη, βελτίωσε την κλινική κατάστασή μου, (τοπική αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία, χαμηλό PO2).

Σας πληροφορώ, ότι η επαφή της παραλυτικής νευροτοξίνης της μέδουσας με παιδί, νεαρό άτομο ή υπερήλικα με υποκείμενα νοσήματα προφανώς θα είχε σε αυτούς σοβαρότερα προβλήματα και παρενέργειες. Προσοχή λοιπόν!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top