Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δίστομο: Κύκλωσαν τα δύο μέτωπα οι πυροσβέστες

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες για να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έφτασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αυτή τη στιγμή, αφού οι πυροσβέστες κύκλωσαν τα δύο πύρινα μέτωπα και κατάφεραν να τα περιορίσουν.

Ωστόσο, παραμένουν διάσπαρτες εστίες φωτιές δίνεται μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τις αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Περιφερειακή του Αιγάλεω

Για τη φωτιά έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 74 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Δημάκα, «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Φωτιά στο Δίστομο - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

«Τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο», είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δάσος Δαδιάς: Τεράστια η οικολογική καταστροφή – Υπό έλεγχο πλέον η φωτιά

Όπως εξήγησε, «προσπαθούμε να  κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές».

To πύρινο μέτωπο ξέπασε κοντά στο Κέντρο Υγείας του Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου. Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, ώστε να περιορισθεί άμεσα η πυρκαγιά, καθώς η φορά των ανέμων είναι προς τους οικισμούς «162», Παραλία Διστόμου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο έχει φορά προς το Κέντρο Υγείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top