Δάσος Δαδιάς: Τεράστια η οικολογική καταστροφή – Υπό έλεγχο πλέον η φωτιά

Το 23% του δάσους έχει γίνει στάχτη

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, αφού η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους.

Η φωτιά μετά από 8 μέρες βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι επί ποδός καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Η καταστροφή είναι μεγάλη, αφού το 23% του δάσους έχει γίνει στάχτη. 

Φωτιές Ελλάδα: Στις 37 οι συλλήψεις για εμπρησμό μέχρι τώρα

«Η ζημιά καταγράφεται πάνω από 40. 000 στρέμματα. Eίναι τεράστια οικολογική καταστροφή», δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Φωτιά Δάσος Δαδιάς

«Η ζημιά καταγράφεται πάνω από 40. 000 στρέμματα. Eίναι τεράστια οικολογική καταστροφή», δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος

«Όταν είναι η φωτιά όλοι είναι εδώ. Μετά μας ξεχνάνε, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή. Εμείς, επειδή είναι ο πνεύμονάς μας, το οξυγόνο μας, δεν θα το αφήσουμε έτσι», δηλώνει. 

«Το δάσος είχε στην ουσία εγκαταλειφθεί. Δεν μπορεί ένα Δασαρχείο να μην έχει δασολόγους», καταλήγει.

«Στάχτη» 30.000 στρέμματα στην Πεντέλη

Θλίψη προκαλεί η εικόνα και στην Πεντέλη. Περίπου 30.000 στρέμματα κάηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. 

Αποκάλυψη: Γιατί εξετάζει εμπρησμό η Πυροσβεστική για Πεντέλη, Δαδιά, Λέσβο

«Είναι η τέταρτη φωτιά που περνάει από εδώ. Ήταν το 1995, το 1998, το 2009 και το τέλος φέτος, το 2022, η οποία ήταν και η πιο καταστροφική», τονίζει στο Star ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργος Παπαδιάς.  

Όπως εξηγεί, πρέπει «να γίνουν σοβαρές μελέτες για να γίνει αναδάσωση και να έχουμε στο μέλλον δάσος. Αλλιώς μετά από 40 - 50 χρόνια πιθανόν να δούμε αραιά πεύκα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top