Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Στα λαγούμια, στις τρύπες σας!»

Γιάννης Λαγός: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας. Λαμόγια!»

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ένταση επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον Γιάννη Λαγό να φωνάζει «θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας. Λαμόγια!» και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό της Μάγδας Φύσσας να απαντούν «Στα λαγούμια σας, στις τρύπες σας! Τελειώσατε.»

Οι υποστηρικτές του Γιάννη Λαγού στη συνέχεια φώναξαν «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ο Γιάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί για την «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, όπως τη χαρακτήρισε. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου του επεσήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν σχετίζονται με το στάδιο της δίκης και θα πρέπει να το αναπτύξει στην απολογία του.

Ο Λαγος φώναξε: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Γιάννης Λαγός

Το δικαστήριο διέκοψε και ο Λαγός καταχειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου. Οδηγούμενος στα κρατητήρια είπε: «θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό της, οι οποίοι φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων λόγω παραγραφής και απέρριψε και δύο αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Δεν αποφυλακίζεται ο Γιάννης Λαγός - «Είσαι δολοφόνος», του φώναξε η Φύσσα

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Μάγδα Φύσσα

Κατά την τρίτη συνεδρίαση στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν μόλις τέσσερις κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Για ακόμη μια φορά υπήρξε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία». Οι υψηλοί τόνοι οδήγησαν την πρόεδρο να καλέσει τους αστυνομικούς και να ζητήσει να επιβληθεί η τάξη, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση. Οι υπερασπιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους».

Αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γρέγος 

Το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Νικ. Μιχαλολιάκου, και της Μάγδας Φύσσα.

Το δικαστήριο εξέτασε κατά κύριο λόγο το ζήτημα της αναβολής της δίκης, που έχει υποβάλει η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο δικηγορος Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής από τις 6 Ιουνίου νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης. Επίσης, γίνεται αναφορά σε έκπτωση αντανακλαστικών, για ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειματική, καθώς και ότι ο ασθενής χρήζει 3-4 μήνες νοσηλείας για την αποκατάσταση του.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Ο Λαγός, μέσω του Κων. Πλεύρη, υποστήριξε πως η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί και θίγεται το δικαίωμα της ελευθερίας του. «Κινδυνεύει να καταστραφεί πολιτικώς. Η δίκη είναι πολιτική και για αυτό δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μένει στη φυλακή για τυπικούς λόγους. Η δίκη είναι πολιτική το είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας σας και η ένωση σας» ανέφερε ο συνήγορος.

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Α. Πανταζή

Ο Λαγός δήλωσε στο δικαστήριο: «Σέβομαι τη θέση του κυρίου Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη. Έκανα απεργία πείνας 25 ημέρες και σταμάτησα γιατί έμαθα ότι θα ξεκινήσει το εφετείο το καλοκαίρι. Έχουν περάσει 40 ημέρες χωρίς να ξεκινήσουμε. Ποια ουσία της απεργίας πείνας; Θέλω να μιλήσω με στοιχεία να δείξω ότι κακώς έχω καταδικαστεί. Αν αθωωθώ ή αν πάρω ελαφρυντικό, δεν θέλω να γίνει αφού έχω εκτίσει την ποινή μου 13 ετών».

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής, επικαλούμενη τέσσερις λόγους.

Για το ζήτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, η εισαγγελέας της έδρας υιοθέτησε την πρωτοβάθμια απόφαση ζητώντας να παρασταθούν τα θύματα και οι συγγενείς τους στις υποθέσεις του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ως προς τα αδικήματα που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όταν το ατομικό έννομο αγαθό πλήττεται δικαιούται ο φορέας να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας τόσο για το έγκλημα σε βάρος του όσο και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top