Εκτίθενται οι Τούρκοι στο παιχνίδι εντυπώσεων που στήνουν για την Ελλάδα

Η Τουρκία ακολουθεί την τακτική ενός ατέρμονου παιχνίδι εντυπώσεων

Οι Τούρκοι, για να ικανοποιήσουν το εσωτερικό τους ακροατήριο, επιδίδονται σ' ένα ατέρμονο παιχνίδι εντυπώσεων με «όχημα» το θέμα της μειονότητας και της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων, η Τουρκία εκτίθεται ωστόσο από τις ένοπλες δυνάμεις της... που έριξαν σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής σε βράχια της Αττάλειας.  Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος στο Δελτίο του STAR, στην Αττάλεια, ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας προκαλούν τους Έλληνες ψαράδες. Τα στελέχη κατάφεραν να ρίξουν στα βράχια της Αττάλειας σκάφος του Λιμενικού Σώματος, επειδή έτρεχε με 33 κόμβους. 

Επανήλθαν στις προκλήσεις οι Τούρκοι: Πού θα βγάλουν το γεωτρύπανο 

Το παιχνίδι εντυπώσεων συνεχίζεται και στην Μουσουλμανική μειονότητα. Ειδικότερα, για να σώσουν το γόητρό τους, οι Τούρκοι ανασύρουν από το «ντουλάπι» των παράλογων αιτιάσεων, ακόμα και το θέμα της δήθεν κακομεταχείρισης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, την οποία «βαφτίζουν» Τουρκική. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει: «Συνεχίζουμε να επιστρατεύουμε όλες τις δυνατότητές μας για τη βελτίωση των συνθηκών της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και για την επίλυση των θεμάτων της»

Από την άλλη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντά ότι: «Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος χωρίς να είναι η πραγματική δύναμη». Γενικότερα, σύμφωνα με τις απειλές του, σήμερα, 25 Ιουλίου, θα έπρεπε να ήδη βγάλει το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα είχαν κάνει προσάρτηση των... Κατεχόμενων. Όπως όλα δείχνουν, οι απειλές για γεωτρήσεις πήραν «αναβολή» για... τον Αύγουστο και απλώς ξαναθυμήθηκαν το αφήγημα της μειονότητας και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. 

FAZ: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές Ερντογάν με τον χάρτη κατά της Ελλάδας 

Το ανθελληνικό παραλήρημα συνεχίζεται και από τον τουρκικό Τύπο, με τον χορό των εντυπώσεων να «σέρνει» ο τουρκικός φιλοκυβερνητικός Τύπος, αναμασώντας το αφήγημα του Ερντογάν για να το... εμπεδώσουμε. Ειδικότερα, ο Μεχμέτ Μπουρλά, αρθρογράφος της εφημερίδας Σαμπάχ, γράφει ξεκάθαρα ότι «η Ελλάδα που παραβιαζει τις διατάξεις της Λωζάνης παίζει με τη φωτιά. Θα συνεχίσουμε να αναγκάζουμε την Ελλάδα να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της Λωζάνης»

Ξεκάθαρη θέση στο ατέρμονο παιχνίδι εντυπώσεων παίρνει και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκαθαρίζει ότι καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Και όλα αυτά όσο η τουρκική μονταζιέρα συνεχίζει να δουλεύει υπερωρίες, με το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας να κοινοποιεί αυτό το βίντεο, με το οποίο οι Τούρκοι προσπαθούν να πείσουν ότι οι ελληνικές αρχές έκαναν puch backs, στέλνοντας στις τουρκικές ακτές μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν παρανόμως στη Ρόδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top