Επανήλθαν στις προκλήσεις οι Τούρκοι: Πού θα βγάλουν το γεωτρύπανο 

Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο, ελπίζουμε στο καλύτερο  

Oι Τούρκοι επανήλθαν στις προκλήσεις. Σήμερα έκαναν 75 παραβιάσεις, αμφισβήτησαν την κυριαρχία στρατιωτικοποιημένων και μη νησιών, ενώ απείλησαν κι ότι θα βγάλουν το 4ο γεωτρύπανό τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τον Αύγουστο. «Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα»  διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Απειλεί η Τουρκία με «έξοδο» του 4ου γεωτρύπανου τον Αύγουστο 

 «Η Ελλάδα με άδικο τρόπο, προβάλλει κυριότητα σε νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφή κυριότητα, σε μέρη που δεν έχουν καθοριστεί με συνθήκες. Ποια είναι λοιπόν η δίκαιη αιτιολογία της Ελλάδας σε αυτό;» αναρωτήθηκε με προκλητικό τρόπο από την πλευρά του o Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου.  

Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο

«Πάντα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο και να ελπίζουμε το καλύτερο. Ούτως ή άλλως, η τουρκική πλευρά έχει αρκετές φορές υπερβεί τα εσκαμμένα» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο newsbomb.gr. 

 Δένδιας:  Η Ελλάδα αντίθετη σε οποιαδήποτε απειλή ή χρήση βίας

Ο Τσαβούσογλου πήρε διπλή απάντηση. Εκτός από τον ΥΠΕΞ, αφοπλιστικός ήταν κι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από το ακριτικό Καστελλόριζο. Ένα από τα νησιά που προσπαθούν να "γκριζάρουν" οι Τούρκοι. 

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών» διαμήνυσε ο κ. Παυλόπουλος με τη σειρά του. 

Τούρκοι: Το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ» τον Αύγουστο στην Ανατολική Μεσόγειο 
 

Ο Ερντογάν λέει ότι θα βγάλει  το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ»  τον επόμενο μήνα στη Μεσόγειο. 

Απειλεί η Τουρκία με «έξοδο» του 4ου γεωτρύπανου τον Αύγουστο

 Αν τελικά το κάνει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Star, το πιθανότερο σενάριο είναι να το στείλει στην Κύπρο, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top