Δένδιας:  Η Ελλάδα αντίθετη σε οποιαδήποτε απειλή ή χρήση βίας

Το μήνυμά του ΥΠΕΞ  στο συνέδριο για το  Διεθνές Δίκαιο στο Καστελλόριζο 

Νίκος Δένδιας

Μήνυμα κατά του Casus Belli (αιτίας πολέμου) στις διεθνείς σχέσεις, το οποίο ως γνωστόν έχει διατυπώσει η Τουρκία κατά της χώρας μας με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, για την τυχόν επέκταση στα 12 ν.μ.  των χωρικών υδάτων, έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε διαδικτυακό χαιρετισμό του στο συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο.

 

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Να σταματήσει το αδιανόητο casus belli

«Η Ελλάδα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απειλή ή χρήση βίας για την επίλυση των θαλάσσιων διαφορών, όντας σταθερά προσηλωμένη στην αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διεθνών διαφορών», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε διαδικτυακό χαιρετισμό του στο συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο.

Όπως υπενθύμισε, η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήρξε πάντοτε σθεναρός υποστηρικτής του Διεθνούς Δικαίου και μίας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες.

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δε δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προβάλουμε τα οφέλη μίας στάσης τήρησης του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις, σύμφωνα με τις αρχές που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Αναπτύσσουμε με συνέπεια τις πολιτικές και τις δράσεις μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως την UNCLOS, η οποία αντικατοπτρίζει το διεθνές εθιμικό δίκαιο».

ΗΠΑ: «Ασπίδα» στην Ελλάδα από επίθεση στη συμφωνία Μπλίνκεν - Δένδια!

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότιο  η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με τους γείτονές της, με την Ιταλία τον Ιούνιο του 2020 τη Συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, και τον Αύγουστο του 2020 Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν Συμφωνία που προβλέπει τη μερική οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών τους. Και οι δύο συμφωνίες συνήφθησαν σε πλήρη συμμόρφωση με τις σχετικές διατάξεις της UNCLOS.

«Πλωτό τείχος» στο Καστελλόριζο από το Πολεμικό Ναυτικό

«Η Ελλάδα στοχεύει να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top