Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δε δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές

Ζήτησε ενότητα και ομοψυχία για το casus belli

«Δε δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές», είπε ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας από τη Βουλή αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς περιστροφή στον λόγο του, ξεκαθάρισε πως «η λογική “πρώτα παρανομώ και μετά διαπραγματεύομαι επί των παράνομων πράξεών μου” έχει τελειώσει».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως αυτά ισχύουν στο ακέραιο και για το Κυπριακό

Δένδιας: Η συμφωνία αποτυπώνει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Τουρκία στην προσπάθειά της να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και τη Δύση, δεν βρίσκει μπροστά της την Ελλάδα, αλλά τις ίδιες της τις επιλογές, τις οποίες και απαρίθμησε μία – μία (casus belli, παραβιάσεις, υπερπτήσεις, εργαλειοποίηση μεταναστευτικού, κλπ.).

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στοιχηθούν, με κοινό παρανομαστή τη λογική, με νεότητα και ομοψυχία.

«Ζητώ, όπως κάνατε μέχρι σήμερα, να αντιμετωπίσετε τον πειρασμό του μικροκομματισμού όπως το έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα απολύτως. Σας ζητώ ενότητα μπροστά στην επαρκή απειλή και ομοψυχία απέναντι στην απειλή το casus belli. Αυτά αποτελούν την ισχυρή εθνική ασπίδα», είπε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες της χώρας μας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, επαναλαμβάνοντας πως δεν στρέφονται κατά οιουδήποτε παρά μόνο ενισχύουν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top