Απειλεί η Τουρκία με «έξοδο» του 4ου γεωτρύπανου τον Αύγουστο

Τουρκικές προκλήσεις στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, με τον Ερντογάν να λέει όχι μόνο ότι θα πάρει τα F-16 αγνοώντας τον «αστερίσκο» της αποφυγής παραβιάσεων, αλλά και να απειλεί μέσω του Οκτάι ότι θα βγάλει το 4ο γεωτρύπανό του στην Ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο. 

Η «εκδίκηση» του Ερντογάν – Άφησε τον Πούτιν στο… περίμενε

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη, ο Ερντογάν που βρέθηκε στην Τεχεράνη με τον Πούτιν είπε ότι ο όρος του να μην κάνει παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας δεν  είναι δεσμευτικός. «Ο Μπάιντεν δεν μου έθεσε κανέναν όρο για την πώληση των F-16» είπε,  αλλά εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ότι κάνει παραβιάσεις, όπως οι 23 που έγιναν  σήμερα. 

FAZ: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές Ερντογάν με τον χάρτη κατά της Ελλάδας 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από την Τεχεράνη,  όπου -κρατώντας το χέρι του Πούτιν και του Ιρανού Προέδρου Ραϊσί, ορκισμένων εχθρών της Δύσης- κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι υποθάλπουν τρομοκράτες (εννοώντας τους Κούρδους) έβαλε ξανά τον αντιπρόεδρό του, Φουάτ Οκτάι, να απειλήσει ότι θα βγάλει το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο, το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, τον Αύγουστο στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Προκλήσεις και στην επέτειο του Αττίλα 

Μάλιστα ανήμερα της «μαύρης» επετείου του Αττίλα, αποκάλεσε: «ήρωες»  τους εισβολείς στην Κύπρο και «ειρηνευτική επιχείρηση» τη σφαγή! 

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τα 48 χρόνια από τον Αττίλα

Μίλησε για κατοχή και παράνομη εισβολή και συμπλήρωσε: «Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τον Ελληνισμό. Τιμάμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους και όσους υπερασπίσθηκαν την ελευθερία της Κύπρου».

Και ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Κύπρο και τις επετειακές εκδηλώσεις, διεμήνυσε: «με υψηλό φρόνημα, θα διαχειριστούμε τις μεγάλες προκλήσεις, απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top