Η «εκδίκηση» του Ερντογάν – Άφησε τον Πούτιν στο… περίμενε

Τι έγινε στη συνάντηση των δύο ηγετών στην Τεχεράνη

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να ... περιμένει / Βίντεο από AP

«Στο…περίμενε» άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο αρχηγοί κρατών συναντήθηκαν χθες στην Τεχεράνη και οι στιγμές λίγο πριν τη συνάντησή τους κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του βίντεο που ανάρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος Ρετζέπ Σοΐλού, στο οποίο φαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος να περιμένει όρθιος για περίπου ένα λεπτό τον Τούρκο ομόλογό του στον χώρο της συνάντησης.

Η «εκδίκηση» του Ερντογάν. Άφησε τον Πούτιν στο…περίμενε / AP

 

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται ότι «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο τελευταίος είχε αφήσει τον Τούρκο ομόλογό του και τη συνοδεία του να περιμένουν για αρκετά στον προθάλαμο πριν περάσουν στον χώρο της συνάντησης, σε συνάντηση των δύο ανδρών προ διετίας στο Κρεμλίνο.

Η συνάντηση των δύο αντρών στην Τεχεράνη / AP

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Τεχεράνη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη «μεσολάβησή» του στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την εξαγωγή των δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις διαμεσολαβητικές σας προσπάθειες, γιατί προτείνατε την Τουρκία ως πεδίο διαπραγματεύσεων όσον αφορά τα προβλήματα παραγωγής τροφίμων, τα προβλήματα εξαγωγών των δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Χάρη στη μεσολάβησή σας, σημειώσαμε πρόοδο. Όλα τα θέματα δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, αυτό είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει κίνηση και αυτό είναι καλό», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις που αναφέρονται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

FAZ: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές Ερντογάν με τον χάρτη κατά της Ελλάδας 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες βρέθηκαν στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό τους, Εμπραχίμ Ραϊσί, με φόντο τη σύγκρουση στη Συρία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top