FAZ: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές Ερντογάν με τον χάρτη κατά της Ελλάδας 

Παρομοιάζει τον Τούρκο πρόεδρο με τον Πούτιν λόγω του χάρτη Μπαχτσελί     

χάρτης Μπαχτσελί

Να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας ζητά από τη Δύση η  μεγάλη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ),  σε άρθρο του ανταποκριτή της στην  Αθήνα Μίχαελ Μάρτενς, με αφορμή τον χάρτη Μπαχτσελί  και τη διεκδίκηση ακόμη και της… Κρήτης από την Τουρκία.

Στη Σούδα την Τρίτη Δένδιας, Φλώρος, Χαρδαλιάς και Tsunis 

Ο Μπαχτσελί με τον περιβόητο χάρτη με τις διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας

Ο Μπαχτσελί με τον περιβόητο χάρτη με τις διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας 

Μάλιστα η FAZ παραλληλίζει ευθέως τον πρόεδρο της Τουρκίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ζητά να μην επαναληφθεί με την Ελλάδα ό,τι συνέβη με την Ουκρανία.  «Ένα από τα διδάγματα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λένε οι αυταρχικοί ηγέτες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούγονται αυτά περιπετειώδη και παράλογα. Οι ειδικοί έχουν συχνά προειδοποιήσει ότι οι ομιλίες, τα κείμενα και άλλες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτουν τη βούλησή του να καταστρέψει την Ουκρανία. Όμως δεν ακούστηκαν ούτε ελήφθησαν σοβαρά υπόψη. Δεν είναι όμως πολύ αργά για να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των κολλητών του», αναφέρει η εφημερίδα. 

Νέα πρόκληση: Χάρτης με τουρκική και την… Κρήτη στον εταίρο του Ερντογάν  
 

Σχετικά με τη Λέσβο, τη Χίο, την Κρήτη και τα άλλα νησιά στα οποία η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία,  η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπαχτσελί είπε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ότι τα νησιά, που κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν κλαπεί από την Τουρκία, οπότε πρέπει να της επιστραφούν εθελοντικά ή με τη βία».

Τουρκία: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον χάρτη του Μπαχτσελί

FAZ: O Μπαχτσελί δεν είναι τυχαίος, είναι κυβερνητικός εταίρος 
 

Όπως διευκρινίζει, παράγοντας ανησυχίας είναι ότι ο Μπαχτσελί δεν είναι, «κάποιος εγκέφαλος της αντιπολίτευσης σε σύγχυση»,  αλλά «κυβερνητικός εταίρος και εκείνος που εξασφάλισε την κυβερνητική πλειοψηφία του προέδρου Ερντογάν». Υπενθυμίζει ακόμα ότι «ο Τούρκος πρόεδρος δεν αμφισβήτησε ποτέ τον μικρό κυβερνητικό εταίρο για την ρεβανσιστική του εμφάνιση, τουλάχιστον όχι δημόσια», αναφέρει.

Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Μόνο την Κέρκυρα δε διεκδικούν οι Τούρκοι  

Όσον αφορά την απαίτηση Τσαβούσογλου για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αναφέρει: «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος σε στρατιωτικά θέματα για να το θεωρήσει αυτό πειστικό. Το ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει επίθεση στην Τουρκία από τα νησιά της είναι περίπου τόσο πιθανό όσο ήταν τον Φεβρουάριο ότι η Ουκρανία θα εισέβαλε στη Ρωσία, δηλαδή καθόλου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top