Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Μόνο την Κέρκυρα δε διεκδικούν οι Τούρκοι  

Συνεχίζεται η αφωνία του Ερντογάν για τις προκλήσεις του εταίρου του    

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε σκωπτικά ότι «ευτυχώς» δεν έχουν εμφανιστεί χάρτες της Τουρκίας που να αμφισβητούν την κυριότητα της… Κέρκυρας, από την οποία κατάγεται.

«Απαράδεκτη και γραφική»  χαρακτήρισε επίσης τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο Υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να την εκθέτει στους συμμάχους μας: 

«Πράγματα που πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούνταν γραφικά ή αδιανόητα, αποτελούν πλέον κομμάτι της ημερήσιας διάταξης της συμπεριφοράς της γείτονος. Τελευταίο παράδειγμα ο χάρτης που είδατε, αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί του μισού  Αιγαίου και της Κρήτης. Θα φτάσω στο σημείο να θεωρώ κομπλιμέντο προς εμένα που δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Κέρκυρας και των Παξών» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.    

Νέα πρόκληση από το κόμμα του Μπαχτσελί   

Στο μεταξύ, η αφωνία Ερντογάν για τον χάρτη του Μπαχτσελί συνεχίζεται. Στον αντίποδα, ο  «νούμερο 2»  μετά τον Μπαχτσελί, επανέφερε το ζήτημα στο προσκήνιο με προκλητικά tweets. Αποκάλεσε «Μήτσο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά! 

«Πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Devlet Bahçeli. Ο Μico γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Σεμίχ Γιαλτσίν
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top