Φωτιά Πεντέλη: Δωρεάν φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν

Ψυχολογική υποστήριξη μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306

Οδηγίες για τους πολίτες - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, έχει διασφαλιστεί δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης.

Φωτιά Πεντέλη: Τρεις εγκαυματίες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100)  και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες από καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα

φωτιά πεντέλη

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες από την πυρκαγιά 

Παράλληλα με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

φωτιά πεντέλη

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»

Εθελοντικές δύναμεις διάσωσης δασοπυρόσβεσης Ροδόπολης Διονύσου μάχονται με τις φλόγες στην Πεντέλη κοντά στον άγιο Πέτρο
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top