Φωτιά Πεντέλη: Καίγεται το σπίτι της Κατερίνας Στεφανίδη στην Παλλήνη

Δύσκολες ώρες για την Ολυμπιονίκη - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες για την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη και την οικογένειά της καθώς το σπίτι της στην Παλλήνη παραδόθηκε στις φλόγες.

σπίτι στεφανίδη

Φωτογραφίες και Βίντεο από Facebook (Zoi Vareli-Stefanidi)

Η μητέρα της Κατερίνας, Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη με συγκλονιστικές αναρτήσεις της στο Facebook περιέγραψε την κατάσταση. Τόνισε πως έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους.

Φωτιά Πεντέλη: Ο χάρτης με τα ενεργά μέτωπα σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα

«Καιγόμαστε! Ένα πυροσβεστικό στην Χειμάρας» αναφέρει σε ανάρτησή της ενώ λίγο αργότερα έγραψε «Βλέπω live στον alpha να καίγομαι. Το νερό τελείωσε».

Φωτιά Πεντέλη: «Ήταν μόνος του, δεν εμφανίστηκε πυροσβεστική»

Το βίντεο που δημοσίευσε η μητέρα της Ολυμπιονίκη κόβει την ανάσα.

Τελευταίες εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τον Γέρακα, στην Ανθούσα, την Παλλήνη και στη Διώνη κι εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος. 

Έμφαση δίνεται στην Νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες από καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα

«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Φωτιά Πεντέλη: Τρεις εγκαυματίες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones, που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες αποκάλυψης - Απόκοσμο σκηνικό πίσω από την Ακρόπολη

Παράλληλα, συνεχίζεται η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ  που διαθέτει 626 Αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και τη διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top