Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή εκκένωσης για Παλαιά Πεντέλη προς Χαλάνδρι

Καίγονται σπίτια στο Ντράφι - Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη, Δαμασάρι

Μεγάλη έκταση έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Πεντέλη. Λίγο μετά τις 22:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης της Παλαιάς Πεντέλης. Νωρίτερα, εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τις περιοχές του Ντράφι, την Ανθούσα, τη Διώνη και το Δααμάσι. Προληπτική εκκένωση και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μεγάλη φωτιά κοντά στην Πεντέλη - Εκκενώνεται το Ντράφι προς Παλλήνη

Εντολή εκκένωσης της Παλαιάς Πεντέλης προς Χαλάνδρι δόθηκε λίγο μετά τις 22:30 στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, την ώρα που το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, με τους ανέμους να φτάνει μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Σπίτια έχουν τυλιχθεί στο Ντράφι. Πυροσβέστες και πολίτες δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να σώσουν ό,τι μπορούν. Αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες με όσα μέσα διαθέτουν. 

φωτιά τώρα Πεντέλη

φωτιά Πεντέλη 2

φωτιά Πεντέλη 4

φωτιά Πεντέλη 5

φωτιά τώρα Ντράφι

«Η φωτιά είναι ανεξέλεκτη... Υπάρχουν υλικές ζημιές, οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών. Έχου καεί σπίτια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακόμα εικόνα για τον ακριβή αριθμό», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

φωτιά τώρα Πεντέλη

φωτιά τώρα Πεντέλη

Φωτιά Πεντέλη: Εκκενώθηκαν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δαμασάρι - Προληπτική εκκένωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στις 8 το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης της Ανθούσας προς Γέρακα, με μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι από το 112, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και των περιοχών Διώνη και Δαμασάρι.

 

φωτιά Πεντέλη - εκκένωση Ανθούσα

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Όπως είπε ο πυρομετεωρολόγος Θεόδωρος Γιάνναρος, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

φωτιά Πεντέλη - μήνυμα εκκένωσης Ντράφι

Φωτιά Πεντέλη: Δύο τα πύρινα μέτωπα - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι.Οι δυναμεις της πυροσβεστικης αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Το ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο που κινείται νότια προς Ντράφι - Νέα Πεντέλη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών 60 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Στη μάχη με τις φλόγες και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με 2 ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και 2 τροχοφόρους Φορτωτές. Είναι σε 2ωρη ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.

Φωτιά Πεντέλη: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση «Άγιος Πέτρος».
  • Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη
  • Οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι
  • Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top