Αγρίνιο: Ένοχος για βιασμό ο ιερέας - Έρευνα για τις μητέρες των κοριτσιών

27 χρονια φυλακή, χωρίς αναστολή, στον ιερέα για βιασμό ανηλίκων

Όλα όσα είπε η Κατερίνα Κιτσάκη, δικηγόρος των θυμάτων 

Σε 27 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ιερέας από το Αγρίνιο, ο οποίος κατηγορούταν για τρεις πράξεις, βιασμό κατά συρροή ανηλίκων, κατοχή και παραγωγή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.
 

ιερέας Λευκάδα

Ο ιερέας καταδικάστηκε για βιασμό κι ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών

Από τα 27 έτη, εκτιτέα είναι τα 20, αφαιρουμένου ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος.

«Τα θύματα που αφορούσαν στο κατηγορητήριο ήταν 3 ωστόσο, στην πορεία και μέσα από τη διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι έχουν τελεστεί αδικήματα εναντίον 2 άλλων προσώπων. Οπότε μετά το πέρας της δίκης, με την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως, η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία στο Αγρίνιο προκειμένου να γίνει διερεύνηση για τα αδικήματα αυτά.

Όλα τα θύματα είναι κορίτσια πολύ μικρής ηλικίας. Τα αδικήματα τελούνταν διαρκώς από τα 13- 14 έτη... Τα παιδιά αυτά ήταν μέσα σε ένα πρωτοφανές πλαίσιο πλήρους χειραγώγησης. Το χρονικό διάστημα των πράξεων ήταν πολύ μεγάλο, σχεδόν σε όλη την περίοδο της εφηβικής τους ηλικίας.

Τα θύματα κατέθεσαν την αλήθεια. Όλες αυτές τις πράξεις δηλαδή, τις οποίες είχαν υποστεί από τον, καταδικασθέντα πλέον, ιερέα. Τον βιασμό και όλες αυτές τις γενετήσιες ασελγείς πράξεις τις οποίες υφίσταντο, υπό το κράτος μιας πρωτοφανούς χειραγώγησης», είπε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη η Κατερίνα Κιτσάκη, δικηγόρος των θυμάτων.

Κατερίνα Κιτσάκη

Η Κατερίνα Κιτσάκη, δικηγόρος των θυμάτων

«Είναι μία απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα, αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση»

Τα θύματα, σύμφωνα με την δικηγόρο τους, ένιωσαν και νιώθουν πλήρως δικαιωμένα με την απόφαση του δικαστηρίου.

«Οι εντολείς μου βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, να καταγγείλουν όλα όσα είχαν περάσει. Σήμερα νιώθουν ανακούφιση και δικαίωση και όλα τα θετικά εκείνα συναισθήματα που μπορεί κάποιος να νιώσει μετά από έναν αγώνα που ήθελε και δύναμη και ηρωισμό

Δείξαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στους Θεσμούς και νιώθουμε πλήρως δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα. 

Πρόκειται για μία απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα, αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και που καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη και ζητούν την τιμωρία του δράστη, αλλά και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προστασία τους. Ξημέρωσε όμορφη μέρα σήμερα το αύριο είναι φωτεινό και ελπιδοφόρο για όλα αυτά τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση να βρίσκουν τη δύναμη, το θάρρος, να μιλούν...», ανέφερε η κ. Κιτσάκη.

Νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Επίσης, το δικαστήριο διαβίβασε τη δικογραφία στο Εφετείο του Αγρινίου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δύο μανάδων των κοριτσιών που υπήρξαν θύματα του ιερέα. 

«Δημιουργήθηκε μία εντύπωση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποιες ποινικές ευθύνες, σε άλλο πλαίσιο, αναφορικά με τα αδικήματα του ιερέα, των μανάδων που επέβλεπαν και είχαν την επιμέλεια των παιδιών. Θα διερευνηθεί και αυτό...», είπε η δικηγόρος στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top