Καβάλα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Antonov

«Όποιος δει πυρομαχικά να ειδοποιήσει τις Αρχές»

Οι δυνάμεις των πυροτεχνουργών, στρατιώτες αλλά και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας «χτενίζουν» την περιοχή στην Καβάλα, όπου έπεσε το Antonov, για να απομακρύνουν συντρίμια και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί. «Όποιος δει πυρομαχικά να ειδοποιήσει τις Αρχές», λέει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Παγγαίου. Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το αεροσκάφος τυλίγεται στις φλόγες «κόβει» την ανάσα.

Αποκάλυψη Star: Μπαίνουν και οι ΗΠΑ στις έρευνες για την πτώση του Antonov

Στην Καβάλα, μεταξύ των χωριών Παλαιοχώρι και Φιλίππου όπου σύρθηκε για τουλάχιστον 200 μέτρα το αεροσκάφος Antonov το βράδυ του Σαββάτου, οι άνδρες του ειδικού λόχου στρατού και οι ομάδες τάγματος εξουδετέρωσης ναρκοπεδίων ξηράς ερευνούν την περιοχή και εξουδετερώνουν επιτόπου βλήματα τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πτώση Αντόνοφ: Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του αεροσκάφους

πτώση Antonov

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου ζητά αν κάποιος δει πυρομαχικά από τον Antonov να ειδοποιήσει τις αρχές: «Επείγουσα Ανακοίνωση. Προσοχη! Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… Τον Δήμο Παγγαιου».

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή συντριβής του αεροσκάφους στο έδαφος που εξασφάλισε η Ραλλιώ Λεπίδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «κόβει» την ανάσα.

Σε αυτό αποτυπώνονται οι απανωτές εκρήξεις που ακολούθησαν, αμέσως μετά τη συντριβή του φορτηγού Antonov.

Η λάμψη από τα φλεγόμενα συντρίμμια, έκανε τη νύχτα, μέρα. Ο κύριος Δημήτρης, μαζί και άλλους  συγχωριανούς του ήταν απο του πρώτους που κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος. 

Καβάλα: βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή του Antonov

Καβάλα: «Αναγκαία η παρακολούθηση για δύο μήνες»

Την ίδια ώρα, ανήσυχοι παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την καύση των υλικών του αεροσκάφους εκλύονται ουσίες που μπορεί να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Ορατός παραμένει ο κίνδυνος οι επικίνδυνες ουσίες να περάσουν στην διατροφική αλυσίδα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ραδιενέργειας στο σημείο της συντριβής, καθησυχάζουν οι επιστήμονες, ωστόσο η καύση μεταλλικών και πλαστικών τμημάτων του αεροσκάφους μπορεί να αποδειχθεί απειλή για την υγεία των κατοίκων σε βάθος χρόνου. 

Ο καθηγητής Δημήτρης Σαρηγιάννης εξήγησε στο Star γιατί χρειάζεται περιβαλλοντική παρακολούθηση στην περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο πτώσης για τους επόμενους δύο μήνες. 

«Γιατί έχουν καεί πλαστικά και μεταλλικά μέρη του αεροσκάφους, τα οποια μπορεί να κινητοποιήσουν και βαριά μέταλλα τοξικά και παράγωγα της καύσης του πλαστικού σε υψηλές θερμοκρασίες όπως η έκρηξη καρκινογονες ενωσεις οι οποίες ναι μεν πανε στον αερα μετα πέφτουν στο έδαφος και μπορεί να παραμείνουν για μεγάλο διάστημα στο έδαφος και στο νερό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ένωσης Ελλήνων χημικών προειδοποιεί ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης της γεωργικής παραγωγής και να μην περάσουν επικίνδυνες ουσίες στην διατροφική αλυσίδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top